02 iul. 2015 | 11:25

Nu știu cine e Jon Snow și de ce e mort, dar i se face pomană

ACTUALITATE
Nu știu cine e Jon Snow și de ce e mort, dar i se face pomană

Am aflat între timp de ce a murit Jon Snow: prea mult pumnal în inimă și ideea scenariștilor de a omorî un personaj foarte iubit. Acestea fiind săvârșite, i se face pomană de 40 de zile lui Jon Snow și a fost un subiect suficient de bun cât să-l facă oamenii liberi de pe Facebook viral.

Actualizare Evenimentul a fost șters și acesta e un motiv pentru care nu putem avea lucruri frumoase și trolling okay în viața asta. Organizatorii spun că revin, așa că au făcut un event nou până își recuperează pagina veche. „Îmi pare rău să vă anunț că a dispărut (temporar) event-ul nostru. Tocmai a fost închisă pagina lui Kartal (n.r. – Kartal Horasanli), unul din organizatori și cel care a creat event-ul”, se arată pe pagina noului eveniment. Se pare că i-a fost raportat numele ca fiind fals.


Încă nu m-am uitat la niciun episod din Game of Thrones – mega piratat și mega popular chiar și în România -, dar i se face pomană unui personaj iubit de-acolo și, român fiind, n-am cum să ratez gratuități. Totodată, am văzut suficiente spoilere pe Facebook și suficiente statusuri cu nume de personaje cât să înțeleg că oamenii chiar țin la acest produs de entertainment.

Ca să ai puțin context, în sezonul cinci al serialului Game of Thrones  Jon Snow este înjunghiat de camarazii săi de la Rondul de Noapte. Deşi viitorul personajului este incert (cel mai probabil va reveni miraculos pentru că actorul încă are contract), fanii români vor să-i aducă un ultim omagiu, în Piaţa Universităţii.

Victor Vasile şi Kartal Horasanli au creat pe Facebook evenimentul „Pomana de 40 de zile a lui Jon Snow” și pe 24 iulie ne invită pe toți să închinăm un păhărel pentru Ion Omăt și să-i cinstim memoria. Evenimentul are peste 31.000 de participanți, dar ține cont că este eveniment de Facebook și din miile de participanți ar putea ajunge în Piață doar câteva zeci. Totuși, în mediul virtual oamenii s-au arătat interesați să își aducă aminte de Ioan Zăpadă.

Cei doi organizatori au declarat pentru „Adevărul” că vor să facă un eveniment serios, chiar dacă tonul poate indica altceva. Ba chiar vor exista și câteva surprize pe care le vor prezenta pe Facebook în zilele următoare. Iar dacă Jon Snow revine în serial, măcar te poți gândi că este un strigoi pe care îl poți dezgropa, îi scoți inima din piept, i-o arzi și îi bei cenușa în buna tradiție din Oltenia.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele