16 iun. 2015 | 08:30

Pirateria Game of Thrones uimeşte din nou odată cu finalului sezonului

ENTERTAINMENT
Pirateria Game of Thrones uimeşte din nou odată cu finalului sezonului

Nu este prima şi nici ultima oară când veţi citi acest titlu, atâta timp cât va continua să fie difuzat la televizor undeva pe mapamond.

HBO continuă să fie un serviciu de televiziune premium, motiv pentru care, mulţi internauţi nu şi-l permit. Acesta este însă doar unul dintre motivele pentru care un număr impresionant de persoane preferă să descarce ilegal de pe internet .

Al doilea motiv constă în confortul pe care îl ai atunci când vizionezi un film în împrejurările alese de tine, cu sau fără pauze, câteva ore sau câteva zile după ce a fost la TV.

Detaliile de fond contează însă mai puţin. Important este că finalul sezonului cinci a reuşit să confirme din nou Game of Thrones ca fiind cel mai piratat serial TV lansat vreodată .

În mai puţin de 8 ore de la difuzare, ultimul episod a fost descărcat de peste 1,5 milioane de ori. Experienţa ne-a învăţat că această valoare va atinge cu uşurinţă 10 milioane în următoarele zile. În orice caz, performanţa atinsă de episodul Mother’s Mercy va fi aproape imposibil de egalat de alt serial în afară de GoT.

[related]

Cei de la TorrentFreak se aşteaptă ca în următoarele zile aceeaşi oră de televiziune să mai depăşească câteva recorduri, printre care cel mai mare număr de persoane care au partajat simultan un fişier.

În comparaţie cu finalul ultimului episod din sezonul anterior, acela a fost descărcat de 1,5 milioane de ori în 12 ore. Cea mai populară versiune a fost cea la rezoluţie 480p, în parte, probabil, din cauza lipsei de răbdare pentru descărcarea variatelor 720p sau Full HD 1080p.

Aceste statistici sunt făcute publice la câteva zile după ce au apărut mai multe rapoarte ale eforturilor HBO pentru prevenirea pirateriei Game of Thrones. În mod evident, eforturile au fost inutile.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele