09 feb. 2015 | 16:05

Nu e totul în procesor. Tehnologia care va face smartphone-urile din 2015 și mai rapide

ACTUALITATE
Nu e totul în procesor. Tehnologia care va face smartphone-urile din 2015 și mai rapide

Vârfurile de gamă de anul acesta vor avea procesoare mai rapide și mai eficiente din punct de vedere energetic. Totuși, viteza lor va fi considerabil mai mare și mulțimită unei alte componente.

Printre flagship-urile de anul trecut se numără câteva modele care au surprins pe toată lumea cu viteza lor de procesare și cu abilitatea de a face față oricărui joc sau aplicații.

Vârfurile de gamă din 2015 vor fi mult mai bune, atât în benchmark-uri, cât și în situațiile de folosire de zi cu zi, fiind dotate, majoritatea, cu noile procesoare Snapdragon 810, create pe arhitectura de 64 de biți.

Însă sporul de putere nu se va opri la procesoare. Publicația sud-coreeană Ddaily arată că smartphone-urile de top cu Android de anul acesta vor beneficia de un nou tip de memorie RAM. Producătorul SK Hynix susține că LG G Flex 2 este primul smartphone care beneficiază de tehnologia LPDDR4 RAM, de două ori mai rapidă decât actuala LPDDR3. Mai exact, cu LPDDR4, transferul de date se face la viteza de 3.200Mbps, spre deosebire de cei 1,600Mbps, posibili cu LPDDR3.

Pe lângă LG, și cei de la Samsung ar urma să-și doteze smartphone-ul Galaxy S6 cu astfel de memorie RAM, produsă intern de către companie. Gigantul sud-coreean ar fi confirmat acest aspect la începutul lunii ianuarie.

Pe lângă viteza crescută de transfer și a noilor procesoare, este posibil ca smartphone vârf de lance care vor fi lansate după jumătatea anului (Samsung Galaxy Note 5, de exemplu) să vine cu 4GB memorie RAM.