26 nov. 2015 | 11:11

Noul update de Steam îți va permite să joci jocuri de strategie cu Steam Controller

ACTUALITATE
Noul update de Steam îți va permite să joci jocuri de strategie cu Steam Controller

Touchpad-urile pentru Steam Controller erau până acum doar niște alternative prietenoase pentru degetele tale la mini joystick-urile arhicunoscute de pe controllerele PlayStation și Xbox. Noul update beta pentru Steam însă, va încerca să facă din touchpad-urile de pe Steam Controller o alternativă și la atotputernicul mouse de pe PC.

Ultimul update beta pentru aplicația de Steam din 24 noiembrie, a venit cu un nou mod de utilizare a controllerului Steam, ce se numește ”Mouse Region.” Acesta va permite ca touchpad-ul să fie configurat astfel încât mouse-ul să poată accesa o anumită regiune a ecranului într-un mod cât mai rapid. Noua funcționalitate poate ajuta jucătorii de jocuri de strategie să aibă aproximatov aceeași acuratețe și responsivitate de la controllerul lor precum mouse-ul de la PC.

Mouse Region-ul poate să ”teleporteze” mouse-ul dintr-o regiune în alta a ecranului, iar pentru a face selecții mai mici, utilizatorul trebuie doar să țină apăsat un buton pentru a selecta, de exemplu, un anumit set de unități într-un joc de strategie. Forma regiunilor selectabile poate fi de asemenea schimbată, de la orizontală la verticală, atunci când dorești să selectezi un set de skilluri, sau obiecte, dintr-o lista într-un joc RPG.

Momentan, eficiența noii mecanici Mouse Region este încă necunoscută. E puțin probabil ca această nouă mecanică să fie cu adevărat o alternativă la mărețul mouse, dar de vreme ce marea majoritate a jocurilor susținute de Steam folosesc mouse-ul, e posibil ca din necesitate, noua funcționalitate să se îmbunătățească vizibil în timp.