Noul telefon HTC e un One M8 mai scump cu dotări mai slabe

Noul telefon HTC e un One M8 mai scump cu dotări mai slabe

Se numește HTC One M8S, este cele mai nou telefon al taiwanezilor și oferă specificații mai slabe pentru un preț mai mare decât al flagship-ului de anul trecut.

Celor de la HTC se pare că le este greu să se despartă de One M8. După ce au lansat un flagship care aduce foarte puține elemente de design noi față de predecesorul său, taiwanezii au scos pe piață acum HTC One M8S, un model identic cu flagship-ul din 2014 din aproape orice punct de vedere. Astfel, noul telefon păstrează design-ul lui One M8, însă beneficiază de specificații mai slabe decât acesta. Toate acestea, în condițiile în care este mai scump.

Specificații HTC One M8S

Telefonul are un display Full HD de 5 inci, iar lista de specificații include un Qualcomm Snapdragon 615 mai slab decât modelul 801 prezent pe One M8, 2GB RAM și 16GB spațiu de stocare cărora li se pot adăuga încă 128GB grație slotului pentru carduri microSD. Interesantă este decizia de a renunța la camera Ultrapixel de pe spate în favoare uneia de 13 megapixeli. Cu toate acestea, camera secundară a fost păstrată.

htc one m8s pic

Există, însă, un capitol la care HTC One M8S este mai bun decât One M8. Bateria de 2.840 mAh a acestuia este superioară celei cu o capacitate de 2.600 mAh de pe vechiul flagship. Ca sistem de operare, avem de-a face cu Android 5.0 Lollipop alături de Sense 6, nefiind clar încă motivul pentru care taiwanezii nu au optat pentru cea mai nouă versiune a interfeței lor de utilizare.

Așa am ajuns la partea cea mai bună: prețul. Conform Verge, HTC One M8S va costa 380 de lire (sau 564 de dolari) în Anglia, urmând a fi disponibil, pentru moment, doar în Europa. Asta ar echivala cu aproximativ 2.300 de lei. De cealaltă parte, HTC One M8 poate fi achiziționat în această perioadă pentru o sumă mai mică. În aceste condiții, rămâne de văzut dacă One M8S se va bucura de succes pe piața din Europa sau nu.

 

Citește și:
Etichete: