Noul sistem de operare Mac OS X El Capitan disponibil oficial

Noul sistem de operare Mac OS X El Capitan disponibil oficial

Cu un un accent semnificativ pe performanţă sporită şi diverse optimizări, OS X El Capitan a fost lansat oficial.

În cadrul WWDC 2015, cei de la Apple au făcut două annţuri importante pe partea de software. Unul a fost sistemul de operare iOS 9 pentru iDevice-uri, iar al doilea a fost Mac OS X El Capitan pentru laptopuri şi desktop-uri Apple. La scurt timp după respectivul eveniment, dezvoltatorii de software sau cei doirnici de experimente puteau experimenta primul beta pentru El Capitan, urmând ca fiecare următor beta să fi instalat prin intermediul unor actualizări de sistem automate.

Pentru că în urmă cu câteva săptămâni oficialii companiei americane au publicat iOS 9 pentru a fi instalat de întregul mapamond, împreună cu două actualizări mai mici, iOS 9.0.1 şi iOS 9.0.2, Apple tocmai a scos din beta şi noul Mac OS X. Acesta a fost lansat oficial cu denumirea El Capitan şi poate fi instalat din Mac App Store sub forma unui update gratuit. Chiar dacă vă veţi putea instala şi de la zero acest SO, Apple vi-l serveşte în principiu ca o actualizare pe calea aerului, rămânân la latitudinea voastră să alegeţi cănd o veţi aplica.

Cum am mai zis şi în trecut, noul Mac OS X El Capitan nu incorporează sub nici o formă funcţii revoluţionare, menite să vă uimească prin utilitate. În schimb, El Capitan este mult mai finisat. Astfel, Maps incorporează acum trasee pentru transport în comun. Aplicaţiile pot ocupa părţi egale din ecran prin Split View. Tab-urile în Safari pot fi fixate cu pin-uri, aplicaţia Notes suportă mult mai multe tipuri de date, nu doar text, iar căutare prin Spotlight este mult mai utilă într-o varietate foarte mare de scenarii.

Singura modificare estetică care este posibil să vă sară în ochi când vine vorba de El Capitan ţine de implementarea în fiecare colţ al SO-ul a unui noul font intitulat San Francisco. Dacă nu sunteţi notificaţi să faceţi update, mai aşteptaţi câteva ore sau câteva zile şi va fi remediată cu siguranţă situaţia.

Citește și: