Noul MacBook Air are un SSD de două ori mai rapid decât modelul din 2014

Noul MacBook Air are un SSD de două ori mai rapid decât modelul din 2014

Deşi în cadrul conferinţei de luni nu s-a insistat foarte mult pe acest aspect, sistemele au beneficiat de upgrade-uri importante.

Conferinţa Apple de la începutul acestei săptămâni vă va rămâne în minte din pricina Apple Watch şi a noului MacBook ultra compact cu Retina Display. Tot atunci însă, printre rânduri, au mai fost făcute câteva anunţuri importante. Printre ele s-au numărat câteva referitoare la noile .

În practică, gigantul din Cupertino ne-a obişnuit să nu schimbe prea des designul notebook-urilor sale, iar 2015 nu este o excepţie de la regulă, mai ales când vine vorba de MacBook Air. Cu toate acestea, unele dintre cele mai subţiri sisteme al companiei americane au beneficiat de un upgrade important, pe lângă procesoare noi de la Intel. Este vorba de o nouă serie de SSD-uri ultra rapide pe PCIe. Favorizat a fost mai ales modelul de 13 inci care beneficiază de un mediu de stocare de două ori mai rapid decât în urmă cu un an. Informaţia a fost confirmată de cei de la iFixit care s-au grăbit să desfacă un astfel de gadget. Rezultatele testelor au fost cât se poate de clare.

Pentru a evidenţia discrepanţa de performanţă dintre SSD-ul din MacBook Air-ul de 11 inci şi cel de 13 inci, cei de la iFixit au folosit Black Magic Disk Speed Test. În respectivul benchmark, ultraportabilul mai micuţ a prins 315MB/s la scriere şi 629,9 MB/s la citire. Modelul cu ecran de 13 inci, deşi anul trecut ar fi obţinut rezultate similare, acum a obţinut 629,9 MB/s la scriere şi 1285,4 MB/s la citire.

Deşi acest bonus de performanţă sună foarte bine, având în vedere că preţurile de achiziţie de la MacBook Air nu s-au schimbat, când vine vorba de putere de procesare, situaţia nu este la fel de roz. Noile procesoare folosite în MacBook Air-ul de 11 şi 13 inci nu oferă decât un avans de performanţă de 5-7% faţă de vechea generaţie.

Citește și: