Noul iPod Touch este mai mult mai rapid, dar arată la fel

Noul iPod Touch este mai mult mai rapid, dar arată la fel

După câteva săptămâni de speculaţii pe marginea unor noi iPod-uri, cei de la Apple au lansat un nou iPod Touch cu dotări de iPhone 6.

Au trecut mulţi ani de când am avut ocazia să ne jucăm cu un nou iPod, dar se pare că gigantul din Cupertino nu vrea să renunţe complet la această serie de produse. Ca urmare, astăzi au fost anunţate cele mai noi playere dedicate pentru muzică ale companiei americane.

Modelele compacte, Shuffle şi nano au avut parte acum doar de o reîmprospătare a gamei de culori în care pot fi achiziţionate, printre noile nunaţe numărându-se Space Grey, Gold sau Silver. În ceea ce priveşte noul iPod Touch, deşi arată la fel ca vechiul model, este mult mai potent. În primul rând beneficiază de un upgrade al camerei principale de la 5 la 8 megapixeli, între timp câştigând şi abilitatea de capturi în rafală sau slow motion. Acum, camera este identică cu cea din iPad Air 2. La interior ascunde un procesor Apple A8 pe 64 de biţi acompaniat de un co-procesor M8 pentru monitorizarea mişcării. Acestea le găsiţi şi într-un iPhone 6, cu menţiunea că SoC-ul A8 din smartphone-ul Apple e tactat la 1,39 GHz, în timp ce modelul folosit în iPod Touch se rezumă la 1,1 GHz.

La capitolul preţuri per capacitate, preţurile rămân neschimbate, 16GB pentru 200 dolari, 32GB pentru 250 dolari, 64GB pentru 300 dolari. Pentru prima oară, este oferit un iPod Touch cu o capacitate de 128GB la un preţ destul de generos de 400 de dolari.

Citește și: