Apple recunoaşte că v-a şters muzica de pe iPod-uri care nu venea din iTunes Store

, 05 Dec, 18:57

Într-un proces anti trust împotriva celor de la Apple, oficialii gigantului din Cupertino au făcut nişte declaraţii surprinzătoare referitoare la .

Apple iTunes iPod proces

La momentul lansării primelor iPod-uri, cei de la Apple au deschis şi un magazine virtual de muzică ce urma să ajungă cel mai mare din lume. Acesta din urmă purta numele de , iar Steve Jobs a investit enorm pentru a-l întipării în mentalul colectiv. Din păcate, nu toate practicile angajate au fost legale sau uşor justificabile.

Totul a început cu mai mulţi utilizatori de iPod care, în 2009, au încercat să sincronizeze cu un iPod muzică achiziţionată din Amazon MP3 Store. În respectivul context, player-ul de muzică intra în mod recovery, iar pe dispozitiv nu mai rămâneau sincronizate după restaurare decât melodiile cumpărate din iTunes. Partea cea mai dubioasă a întregii ecuaţii era că prea puţini ar fi bănuit că întreaga situaţie era premeditată de Apple.

În procesul care se desfăşoară în aceste zile în SUA, avocatul acuzării a ţinut să clasifice scenariul detaliat mai sus ca fiind unul pus la punct de conducerea companiei americane. În apărarea Apple, oficialii producătorului de iPod-uri au afirmat că respectivul gest avea ca scop prevenirea tentativelor de hacking în iTunes.

,,Nu trebuie să oferim utilizatorilor prea multe informaţii… Nu vrem să încurcăm utilizatorii” Această afirmaţie destul de ofensatoare a fost făcută la proces de Augustif Farrugia – director de securitate în cadrul Apple. Scopul procesului este de a demonstra că astfel de practici reprezintă o tentativă clară de a descuraja adopţia altor magazine de muzică de către posesorii de iPod-uri.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail