Noul Galaxy S6 va pune accent pe opţiuni avansate de personalizare

Noul Galaxy S6 va pune accent pe opţiuni avansate de personalizare

În speranţa că va reuşi să atragă un public cât mai larg, cei de la Samsung se pare că vor integra tot felul de opţiuni de personalizare în viitorul

O mare parte dintre cei care se orientează către achiziţia unui smartphone cu Android, au o fascinaţie pentru posibilităţile virtual nelimitate de personalizare. Practic, fiecare interfaţă, launcher sau meniu poate fi adaptat în funcţie de preferinţele personale, în contrast cu un iPhone care, exceptând imaginea de fundal va fi identic pentru toţi utilizatorii chiar şi la un an după achiziţie.

Cei de la vor să ducă experienţa personalizării la un nou nivel în cazul iminentului Galaxy S6. Similar cu ceea ce fac cei de la Sony cu propriile dispozitive cu Android, sud coreenii vor să introducă atât un suport pentru teme foarte bine pus la punct, cât şi un sistem prin care utilizatorii să-şi poată defini în detaliu aspectul mai multor elemente de interfaţă.

Această iniţiativă nu este complet nouă pentru cei de la Samsung. Galaxy A3 şi Galaxy A5, două telefoane foarte atrăgătoare lansate în toamna lui 2014 de aceeaşi companie, aveau deja suport pentru personalizarea experienţei prin teme. În ceea ce priveşte viitorul S6, cei de la Sammobile au informaţii cum că sud coreeni vor amplifica şi mai mult puterea utilizatorilor obişnuiţi de a modifica, după propriile preferinţe, aspectul interfeţei unui astfel de aparat.

Pentru a facilita partea de personalizare va fi lansat şi un magazin virtual de teme, cu conţinut gratuit şi contra cost, din care doritorii vor putea opta pentru diverse variante de interfaţă. Aparent, o temă va include atât o imagine de fundal specială, cât şi fonturi noi, sunete diferite pentru notificări şi multe alte particularităţi. De asemenea, utilizatorul va putea asocia teme complete profilelor de utilizare. Astfel, un Galaxy S6 pe vibraţii poate arăta complet diferit în comparaţie cu acelaşi telefon pe mod normal de funcţionare.

Singura variabilă legată de acest magazin ipotetic de teme ţine de politica Samsung vizavi de dezvoltatori. Momentan nu ştim dacă în respectivul Theme Store vor fi incluse doar creaţii realizate de cei de la Samsung sau şi de către terţi.

Citește și: