Noul Firefox pe 64 de biți este mai bun din multe puncte de vedere

Noul Firefox pe 64 de biți este mai bun din multe puncte de vedere
14:16 16.12.2015

Ar putea părea un pic ciudat, având în vedere de când folosim sisteme de operare pe 64 de biți, dar abia acum s-a lansat Firefox pe 64 de biți.

După o lungă perioadă de teste, beta și nightly builds, cei de la Mozilla au decis că a sosit momentul ca Firefox pe 64 de biți să depășească stadiul de proiect. Deși s-au trezit cam târziu, având în vedere că Google și Microsoft și-au optimizat de mult timp browserele pentru noua arhitectură de calcul, asta nu înseamnă că efortul celor de la Mozilla trebuie neglijat.

Noua versiune de Mozilla Firefox pe 64 de biți este disponibilă oficial începând de astăzi. Este compatibilă cu toate versiunile de Windows pe 64 de biți, începând cu Windows 7 și terminând cu Windows 10.

Trecând peste faptul că Firefox pe 64 de biți face o treabă mai bună pentru a profita de dotările hardware ale procesoarelor lansate în ultimii ani, merită să aveți în vedere faptul că asta nu înseamnă neapărat că va fi mai sprinten pe aceleași configurații hardware. În schimb, veți avea parte de un nivel sporit de securitate și compatibilitate. De exemplu, aplicații web complexe care necesitau acces la resurse pe 64 de biți, abia de acum înainte vor putea rula în condiții optime.

Aceeași nouă versiune de Firefox mai vine cu câteva beneficii, indiferent de versiunea pe care o rulați și de sistemul vostru de operare. Amatorii de Private Browsing se vor bucura să afle că noua iterație a browserului Mozilla va bloca și mai multe scripturi web care  vă urmăresc online. În plus, puteți alege sugestii la căutare direct din bara de adresă. Cei care folosesc Firefox pe hibride și tablete cu Windows, dotate cu panouri sensibile la atingere, vor simți o îmbunătățire a modului în care apare tastatura virtuală.

Browserul poate fi descărcată gratuit de la această adresă, într-o varietate foarte mare de limbi, inclusiv română.

loading...