Firefox te protejează acum de site-urile care spionează

Firefox te protejează acum de site-urile care spionează

Firefox beneficiază acum de un nou instrument care vă protejează de unele site-uri.

Pentru a vă oferi o protecție mai bună atunci când navigați pe internet în modul Incognito, cei de la Mozilla au implementat de curând un nou instrument în browser-ul lor. Astfel, Mozilla vă oferă acum protecție împotriva elementelor care vă pot localiza, cum ar fi reclamele, butoanele care fac legătura cu site-urile de socializare sau alte elemente. Din câte se pare, de fiecare dată când deschideți un tab nou în modul Incognito veți putea vedea dacă funcția ”tracking protection” este activă.

Mozilla menționează pe site-ul oficial că niciun alt browser nu oferă un asemenea nivel de protecție, fie că este vorba despre Chrome, Internet Explorer sau Microsoft Edge. După cum menționează și  CNET, însă, unele site-uri ar putea să nu mai funcționeze corect din această cauză, motiv pentru care trebuie să fiți atenți când folosiți instrumentul. Astfel, Mozilla a inclus un Control Center în setările pentru Firefox de unde puteți dezactiva foarte ușor ”tracking protection” pentru un anume site în modul incognito.

Printre altele, Firefox a primit recent și un serviciu de mesagerie, fiind primul browser care beneficiază de un asemenea serviciu. Opțiunea de mesagerie instant este disponibilă în cadrul funcției Firefox Hello, care se folosește de tehnologia WebRTC (Real Time Communications) pentru a crea chaturi video între utilizatori, eliminând astfel nevoia unui cont pe o platformă terță sau instalarea vreunui program dedicat.

Tot ce trebuie să facă un utilizator este să pornească o conversație, acțiune care va genera un link unic. Acel link poate fi dat persoanelor cu care utilizatorul dorește să discute, iar conversațiile pot fi denumite, pentru acces mai rapid.

Citește și: