Noul computer cât un stick vine de la Lenovo şi e foarte ieftin

Noul computer cât un stick vine de la Lenovo şi e foarte ieftin

În ultimele luni au apărut mai multe sisteme desktop de dimensiunea unui stick USB, iar cel mai recent model a fost anunţat de Lenovo.

Cei de la Intel, prin intermediul , au dat în urmă cu câteva luni startul unui nou trend. Acestea sunt practic nişte mini sisteme desktop cu specificaţii hardware decente, perfecte pentru redarea de conţinut multimedia sau muncă de birou.

Momentan, Intel, Dell, ASUS sau Google deja au , dar, cum s-a întâmplat şi cu producţia de tablete în urmă cu câţiva ani, este doar chestiune de timp până când vom vedea toţi mari producători din industria IT cu creaţii similare pe piaţă. De această dată este vorba de cei de la Lenovo iar micuţul gadget ilustrat în imaginea de mai sus poartă numele Ideacentre 300 Stick.

Un pic mai subţire şi mai atrăgător decât Compute Stick, noul mini PC Lenovo nu se diferenţiază foarte mult de creaţia americanilor de la Intel la capitolul specificaţii hardware. Este construit în jurul aceluiaşi procesor Intel Atom de ultimă generaţie tactat la 1,3GHz, are 2GB RAM şi o memorie flash de 32GB. Pentru un pic de funcţionalitate suplimentară, pe lângă conectivitatea WiFi şi Bluetooth, pe marginea Ideacentre 300 Stick se găseşte un port USB de dimensiuni standard şi slot pentru microSD-ului. Dacă îl veţi conecta la portul HDMI al unui TV, îl puteţi alimenta cu energie electrică folosind un port microUSB.

Cel mai mare avantaj al noului Ideacentre 300 Stick ţine de preţ. Cu 20 de dolari mai ieftin decât preţul standard al Intel Compute Stick, doritorii vor putea pune mâna pe acest gadget de la Lenovo la doar 129 de dolari începând cu luna iulie a acestui an.

Citește și: