Nemții vor să fie anonimi pe Facebook, folosind nume false

Nemții vor să fie anonimi pe Facebook, folosind nume false

Problema utilizării de nume false pe Facebook nu e o noutate. În timp ce majoritatea e de acord cu interzicerea posibilității de a folosi orice nume în afară de cel real, Germania pare a fi deranjată de această idee.

Potrivit Reuters, autoritatea însărcinată cu protejarea datelor care reglementează Facebook în Germania a refuzat atât să schimbele numele utilizatorilor, cât și să ceară datele de identificare din buletin. A avut loc un incident, în care o femeie s-a plâns de faptul că Facebook i-a blocat contul, i-a cerut datele, apoi i-a schimbat automat numele în cel din buletin. Se pare că aceasta nu voia să îl facă public din motive profesionale, iar autoritatea germană a considerat că Facebook i-a încălcat astfel intimitatea.

Se pare că cei de la Facebook au fost dezamăgiți de cerere, deși nu este clar cum va afecta politica rețelei sociale. Luna trecută, Mark Zuckerberg a făcut primul anunț public despre această problemă. „Numele real nu înseamnă numele legal. Dacă toți prietenii tăi folosesc un nickname și vrei să îl folosești și pe Facebook, ar trebui să o poți face. În acest mod, am putea oferi susținere oricui vrea să își folosească numele real , inclusiv celor din comunitatea transexualilor”, a scris el pe Facebook.

Curtea nu poate decide dacă e legal să ceri oamenilor să își folosească numele real sau nu. Oricum ar fi, multor oameni nu li se pare drept și corect, dar rămâne de văzut ce se va întâmpla după situația din Germania.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: