12 oct. 2015 | 11:47

NASA ne arată locurile în care ar fi fost Matt Damon dacă ar fi stat pe Marte

ENTERTAINMENT
NASA ne arată locurile în care ar fi fost Matt Damon dacă ar fi stat pe Marte

Cei de la NASA, mari fani ai filmului „The Martian”, publică fotografii cu locurile în care ar fi fost Matt Damon, dacă ar fi stat pe Marte.

Imaginile publicate au fost capturate cu ajutorul sondei care zboară pe orbita lui Marte și ne arată locurile în care actorul principal din „The Martian”, Matt Damon ar fi umblat pe Planeta Roșie în încercarea sa de a pleca de acolo. Imaginile arată terenul misiunii Ares 3, unde habitatul lui Matt ar fi fost poziționat, plus alte tipuri diferite de teren pe care actorul ar fi trebuit să le parcurgă pentru a fi salvat.

Cei de la NASA au fost foarte încântați în legătură cu lansarea filmului. Până la premiera acestuia, agenția spațială a făcut mai multe interviuri cu actorii din film și au evidențiat faptul filmul prezintă tehnologii din viața reală, pe care agenția plănuiește să le folosească pentru excursia reală pe Planeta Roșie. În plus, odată cu lansarea The Martian, NASA a repetat în nenumărate rânduri faptul că visul de a merge pe Marte va deveni realitate în anul 2030.

Acidalia Planitia. În film, majoritatea acțiunii se petrece în Acidalia Planitia, unde este instalat habitatul astronauților. Zona este plină de cratere, poate chiar și vulcani antici.

habitat

Zona de aterizare a lui ARES 3. Acesta este o imagine în detaliu a locului unde a aterizat, fictiv, nava ARES 3. Coordonatele au fost oferite de Andy Weir, autorul filmului.

ares3

Locul ARES 4. În film, Mark Wathey, interpretat de Matt Damon, trebuie să călătorească de la habitatul său până unde se află un vehicul marțian antic, în locul ARES 4. Această imagine prezintă zona în care vehiculul ar fi fost poziționat.

vehicul

Marginea vestică a Craterului Marțian. În timpul călătoriei sale spre vehiculul care i-a permis să ia legătura cu Pământul, Watney rămâne blocat într-o furtună de nisip în pe lângă marginea Craterului Marțian. Această imagine întruchipează exact acea zonă.

drum