NASA îți dă ocazia să fii astronaut: unde poți aplica

NASA îți dă ocazia să fii astronaut: unde poți aplica
15:24 15.12.2015

NASA le oferă acum o ocazie unică celor care și-au dorit întotdeauna să fie astronauți.

Ziua de azi aduce vești bune pentru toți cei care și-au dorit de mici să fie astronauți. NASA îi aduce cu un pas mai aproape de a-și îndeplini visul prin noul său program. După cum ne spune site-ul DigitalTrends, agenția spațială americană este în căutarea unor noi persoane dispuse să se implice într-un program extrem de ambițios: acela de a transporta un echipaj uman pe planeta Marte.

Desigur, competiția ar urma să fie una extrem de dură și oricine se implică ar trebui să fie specializat într-un domeniu care se va dovedi foarte util unui echipaj uman pe o planetă îndepărtată. ”NASA este implicată într-o cursă către Marte și căutăm femei și bărbați talentați din diverse medii pentru a ne ajuta să ajungem acolo”, a declarat administratorul agenției spațiale pe site-ul său oficial.

Orice candidat trebuie să fie absolvent al unei instituții de învățământ superior din domeniul ingineriei, biologiei, fizicii sau al matematicii. Printre altele candidații trebuie să aibă o tensiune normală, o viziune bună și o înălțime cuprinsă între 157 și 190 de centimetri. În ceea ce privește salariul, nu ar trebui să vă faceți mari speranțe. Anual, cei acceptați se pare că vor încasa între 66.000 și 144.000 de dolari.

Pentru început, cei acceptați ar putea zbura către Stația Spațială Internațională, sau chiar în jurul lunii, într-un dispozitiv Orion, care ar putea decola în anul 2023. Anul 2013 a fost ultimul în care NASA a angajat astronauți. Atunci, agenția a acceptat 8 persoane, dintr-un total de 6.100 de aplicanți. În cazul în care sunteți interesați de oferta NASA, formularul se găsește AICI.

Etichete:
loading...