Lansarea NASA te va lăsa cu gura cascată, dar ai nevoie de un monitor 4K

Cei de la NASA și-au rărit semnificativ numărul expedițiilor în spațiu, iar lansările de rachete sunt și mai rare. Ocazional, există însă excepții de la regulă și sunt impresionante.

Mai ales dacă aveți o fascinație pentru explorarea spațiului și astronomie în general, NASA ar trebui să fie sursa voastră principală de informații actuale. În ultimii ani însă, a început să facă outsorcing către companii precum Space X de mai multe activități. Este suficient să aveți în vedere faptul că ultimele câteva livrări de materiale și echipamente pentru Internațional Space Station au fost executate de compania lui Elon Musk. Ca să nu mai spunem că viitorul astronauților NASA la bordul ISS este incerct.

Încercând însă demonstreze că mai are puterea necesară pentru a impresiona internetul, agenția spațială a Statelor Unite și-a creat un nou canal pe YouTube intitulat sugestiv NASA TV UHD. În mod evident, acesta va găzdui în mod exclusiv conținut video filmat la calitate 4K Ultra HD. Primul set de clipuri postate online pentru inițierea canalului au fost imortalizate la lansarea navei spațiale Orbita ATK Cygnus. Aceasta a găzduit aproximativ 3 tone de materiale menite să aprovizioneze astronauții care petrec sărbătorile de Crăciun la bordul International Space Station.

Întregul eveniment din cate puteți vedea o mostră mai sus a fost filmat la începutul acestei săptămâni cu 6 camere Ultra HD la pista de decolare a NASA din Cape Canaveral.

Lansarea capturată mai sus este cu atât mai impresionantă cu cât nava spațială Cygnus este la a doua tentativă de a realiza un zbor în spațiu. Inițial, în octombrie 2014, când racheta Antares a încercat să ridice de la sol nava spațială Cygnus, racheta a explodat la scurt timp după decolare.

Alexandru Puiu
08:59 11.12.2015
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video