În ce condiţii va fi noul Windows 10 gratuit şi pentru cât timp?

În ce condiţii va fi noul Windows 10 gratuit şi pentru cât timp?

Mergând pe ideea celor de la Apple de a oferi un nou sistem de operare fără costuri, Microsoft a anunţat ieri că va livra gratuit în anumite condiţii.

După ce în urmă cu mai bine de un an, cei de la Microsoft au lansat Windows 8.1 fără nici un fel de costuri suplimentare pentru utilizatorii de Windows 8, în 2015 vom vedea o reţetă similară aplicată în cazul Windows 10.

Apple ne-a demonstrat deja de câţiva ani că un sistem de operare nu mai poate fi sursa principală de îmbogăţire a nici unei companii de IT din lume. Precum noile versiuni de Mac OS X sunt oferite gratuit proprietarilor de Mac-uri, în acelaşi fel, noile versiuni de Android sau Windows sunt gratuite. Cei de la Microsoft nu au fost din start deschişi la astfel de practici. Din acest motiv, şi în cazul viitorului sistem de operare, există anumite particularităţi pe care trebuie să le aveţi în vedere pentru a vă bucura de .

Cei care au deja cumpărate licenţe sau folosesc sisteme şi tablete preinstalate cu Windows 7, Windows 8.1 şi Windows RT vor putea să facă tranziţia fără nici un fel de costuri suplimentare, la Windows 10. Acelaşi lucru este valabil şi pentru utilizatorii de smartphone-uri cu Windows Phone 8.1. Condiţia principală pentru a profita de această ofertă este ca respectivele persoane să-şi facă update la gadgeturi în mai puţin de un an de zile de la lansarea noului SO. Dacă nu vor reuşi acest lucru, oferta va dispărea, iar Windows 10 va fi instalabil doar prin achiziţia unei licenţe separate.

,,Odată ce un dispozitiv este upgradat la Windows 10, îl vom menţine actualizat şi vom oferi support software pentru el pentru toată durata sa de viaţă.” Mai mult decât atât, Terry Myerson, directorul diviziei Microsoft responsabilă de sisteme de operare, a făcut o promisiune foarte curajoasă utilizatorilor de gadgeturi cu Windows 10. Toate actualizările pe care gigantul din Redmond le va aduce noului său sistem de operare în următorii ani, vor fi oferite gratuit.

Rămâne să aşteptăm până în a doua jumătate a acestui an pentru a vedea modul în care vor fi implementate aceste planuri măreţe asociate noului SO.

Citește și: