MWC 2015 – Meizu MX4 Ubuntu Edition aduce, în sfârșit, poate cel mai dorit sistem de operare

MWC 2015 - Meizu MX4 Ubuntu Edition aduce, în sfârșit, poate cel mai dorit sistem de operare

După o rundă de finanțare online eșuată și un debut anemic pe un telefon low-end, Ubuntu ajunge pe un smartphone de vârf Meizu MX4 la MWC 2015.

La începutul lunii februarie, Ubuntu debuta pe smartphone-uri, dar primul dispozitiv era entry-level. Are ecran de 4,5 inci la rezoluție qHD, procesor cu patru nuclee Mediatek, 1GB de memorie RAM și 8GB spațiu de stocare intern. Camera este de 8 megapixeli, cu una secundară de 5 megapixeli, iar prețul sub 200 de dolari fără abonament. Ca să înțelegi de ce e important Ubuntu, trebuie să știi că acesta poate deveni desktop, odată conectat la un monitor.

Sistemul de operare Ubuntu Touch este în lucru la compania Canonical de aproape patru ani, a dorit zeci de milioane de dolari finanțare online pentru un super smartphone, dar nu i-a strâns, iar acum creatorii săi au încheiat un parteneriat cu Meizu. Aceasta ar putea fi șansa de a avea, în sfârșit, un smartphone foarte bun cu un sistem de operare care are potențialul de a ne servi mai bine decât oricare altul dintre cele mobile.

Cum se adaptează Ubuntu fiecărui dispozitiv pe care rulează.

Meizu MX4 Ubuntu Edition este o versiune modificată a  Meizu MX4, folosește un procesor cu opt nuclee de la MediaTek, 2GB de memorie RAM şi 16, 32 sau 64 GB spațiu de stocare intern. Telefonul va avea un ecran de 5,36 inci la rezoluție full HD, o cameră foto de 20 megapixeli cu senzor Sony și una de 2MP pentru selfie-uri. Bateria va fi de 3.100 mAh și ar trebui să vedem acest smartphone la MWC 2015, începând cu 2 martie.

Cât despre Ubuntu Touch, ai aici mai multe informații despre schimbarea majoră pe care o poate în piață. Primul smartphone cu acest sistem de operare trebuie să fie Ubuntu Edge, dar care n-a strâns peste 30 de milioane de dolari necesare pentru începerea producţiei. Ai povestea Ubuntu Touch, pe larg, aici.