03 mart. 2015 | 19:01

MWC 2015 – LG Fx0 rulează Firefox OS și te lasă să îi vezi toate componentele interne

ACTUALITATE
MWC 2015 - LG Fx0 rulează Firefox OS și te lasă să îi vezi toate componentele interne

MWC 2015 nu este numai despre Android, Samsung, Lenovo și HTC. Am găsit un smartphone interesant care rulează un sistem de operare la fel de interesant, Firefox OS. 

Firefox OS s-a vrut următoarea revoluție în materie de sisteme de operare open source. Totuși, doar pentru că este foarte populară când vine vorba de browsere, nu înseamnă că Mozilla va fi foarte populară și când vine vorba de sistemele de operare pentru mobil.

Fiind gândit ca un sistem pentru terminale entry-level, Firefox OS se bazează pe aplicații web (similare ca funcționare cu cele găsite pe Chromebook-uri), însă nu a reușit să atragă foarte mulți dezvoltatori și nici interesul publicului.

LG Fx0 este ecel mai avansat smartphone cu acest sistem de operare și l-am găsit printre standurile de la MWC. Ca specificații vorbim despre un terminal cu ecran de 4,7 inch, procesor Snapdragon 400 și memorie RAM de 1,5 GB. Toate aceste componente pot fi observate prin carcasa transparentă, poate cel mai interesant aspect al acestui telefon.

Cu toate că are un design interesant, LG Fx0 nu reușește să se remarce din alte puncte de vedere, sistemul de operare Firefox OS fiind principalul lui defect.

Totul pare greoi și lent, cu toate că interfața este una plăcută la prima vedere.

Smartphone-ul LG Fx0 este disponibil numai în Japonia și este puțin probabil să-l vedem vreodată și pe alte piețe.