20 iun. 2015 | 11:54

Moto 360 devine un adversar și mai bun pentru Apple Watch cu noua actualizare [FOTO]

FEATURE
Moto 360 devine un adversar și mai bun pentru Apple Watch cu noua actualizare [FOTO]

Android Wear, sistemul de operare pentru ceasuri inteligente creat de Google, a ajuns la versiunea 5.1.1 și noi l-am testat pe Moto 360.

Dacă pe piața smartphone-urilor sistemul Android a început să ofere utilizatorilor o experiență de folosire mai mult decât decentă abia de la versiunea 4.0 în sus, când vine vorba de smartwatch-uri, Android Wear a fost de la început bine gândit.

Singurul adversar real al platformei este Apple Watch, care și-a vrăjit utilizatorii cu funcționalități interesante și cu un design foarte plăcut. Pentru a nu rămâne în urmă, cei de la Google au pregătit o actualizare menită să îmbunătățească considerabil experiența Wear.

Posesorii de Moto 360 (și de Asus ZenWatch) au primit, cel mai probabil actualizarea. Pe lângă o interfață ușor modificată, au aceștia au primit și câteva funcții noi și utile.

[related]

Cum se transformă Moto 360 cu Android Wear 5.1.1

Cea mai mare schimbare în Android Wear 5.1.1 este posibilitatea de a conecta smartwatch-ul direct la o rețea WiFi. Asta reduce considerabil dependența de telefon și îi permite utilizatorului să primească notificări chiar și atunci când nu se află în raza de acțiune de acțiune Bluetooth. Încă nu pot spune care este impactul asupra autonomiei, pentru că abia am instalat actualizarea, dar conexiunile WiFi consumă implicit mai mult decât cele Bluetooth, așa că vă sfătuiesc să folosiți această funcționalitate doar în caz de nevoie.

Controlul prin gesturi a fost și el implementat și le permite utilizatorilor să deruleze prin notificări prin rotirea încheieturii. Aceasta este funcționalitatea care pe mine mă entuziasmează cel mai mult, fiindcă îmi petrec aproximativ două ore în metroul aglomerat în fiecare zi și nu era tocmai plăcut să mă desprind de bară pentru a verifica notificările.

Android Wear 5.1.1 Moto 360  (9)

Există și un nou launcher pentru aplicații, care permite accesul mult mai rapid la aplicațiile folosite mai des, iar acolo am găsit și funcția ”Find my phone” care inițiază ringtone-ul pe telefon, pentru a-l găsi mai ușor. De asemenea, am observat că în momentul în care am activat camera foto pe telefon, am avut posibilitatea de a folosi smartwatch-ul pe post de viewfinder și de activa senzorul de la distanță.

Mi-a plăcut și faptul că aplicația Maps pentru navigare a devenit de sine stătăoare. Dacă până acum trebuia să deschidem aplicația pe smartphone pentru a naviga spre o anumită destinație, acum putem deschide Maps direct pe telefon pentru a vedea ce puncte de interes sunt în apropierea noastră, dar și pentru a naviga către locurile din apropiere. Interfața este un pic lentă, dar acest lucru s-ar putea rezolva la actualizările viitoare.

Cei care își făceau griji privind siguranța datelor stocate pe ceas vor putea răsufla ușurați deoarece în meniul de setări există și opțiunea de a bloca ecranul atunci când ceasul este lăsat la încărcat sau pe o masă. Deblocarea se face cu ajutorul unui tipar de puncte unite.

O ultimă funcționalitate interesantă le permite utilizatorilor să răspundă la mesaje desenând emoticoane direct pe ecranul ceasului. Acestea sunt transformate în emoji și trimise cu ușurință persoanelor cu care vorbim.

Concluzie Android Wear 5.1.1 Moto 360

Android Wear 5.1.1 este o actualizare care a oferit ceasului Moto 360 o a doua viață. Aduce îmbunătățiri semnificative și reprezintă o evoluție firească a ecosistemului creat de Google pentru ceasuri. Singura mea grijă este legată de autonomie și sper ca în timp să nu regret decizia de a actualiza ceasul,