Moment romantic în spațiu: cum se vede apusul pe Marte [FOTO]

, 29 Mai, 12:45

Dacă vrei să ai parte de o seară romantică, o opțiune ar fi să mergi să vezi apusul de pe Marte, urmând exemplul roverului Curiosity.

Pentru a înregistra momentul, Curiosity a folosit Mast Camera. Acesta s-a desfășurat între furtunile de praf, iar observarea lui ajută cercetătorii să stabilească distribuția verticală a prafului în atmosferă. „Culorile arată astfel pentru că praful este îndeajuns de fin ca lumina să poată penetra atmosfera eficient”, a explicat Mark Lemmon de la Universitatea A&M din Texas, membrul NASA care a plănuit observația.

Așa cum culorile sunt intensificate în apusurile de pe Pământ, cele de pe Terra accentuează albastrul. „Atunci când lumina albastră trece prin stratul de praf, e mai aproape de direcția în care se află Soarele. Restul cerului este galben spre portocaliu, întrucât lumina galbenă și roșie se propagă, în loc să fie absorbită aproape de Soare”, a eplicat Lemonn în continuare.

Apus

Etichete:
Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail