Mobilul bate PC-ul și când vine vorba de competițiile de gaming

Mobilul bate PC-ul și când vine vorba de competițiile de gaming

Într-un interviu recent, unul din creatorii popularului a făcut un pronostic interesant legat de viitorul competiţiilor de gaming pe mobile.

Indiferent dacă aţi avut sau nu vreodată o fascinaţie pentru competiţiile de gaming profesionist, tot timpul aţi asociat această activitate cu săli de dimensiuni generoase pline de computere sau console. Cu toate acestea, în viitor, aceleaşi evenimente s-ar putea să fie construite în jurul smartphone-urilor şi tabletelor. Chiar dacă nu există CounterStike, Starcraft, League of Legends sau DOTA pe mobile, alternative mai mult decât decente la aceste titluri încep să facă valuri pe iOS şi Android.

O opinie argumentată foarte pertinent pe marginea acestui subiect a fost verbalizată zilele trecute de Kristian Segerstrale, COO-ul Super Evil Megacorp. Dacă numele acestei companii vă este străin, merită să ştiţi că se află în spatele Vainglory, unul dintre cele mai bine puse la punct jocuri de tip pe care le puteţi experimenta pe mobile. Într-un interviu acordat celor de la The Guardian, acesta a afirmat că este doar o chestiune de timp până când ideea de eSports va deveni sinonimă cu dispozitive portabile. ,,Dar în trei ani, vor fi tot 600 – 700 de milioane de PC-uri global capabile să ruleze cele mai noi jocuri de PC, în timp ce numărul dispozitivelor capabile să ruleze Vainglory va ajunge la 2,5 – 3 miliarde. De aceea, oportunităţile pentru competiţii de tip eSport pe touchscreen-uri vor fi probabil de cinci ori mai mari decât oportunităţile de competiţii eSport pe PC-uri la ora actuală.

Cum ziceam şi în introducere, argumentul din spatele afirmaţiilor directorului de la Super Evil Megacorp nu este deloc absurd. Din păcate, este greu de aproximat ce ne va aduce viitorul în materie de gaming pe mobile. Nu de alta, dar degeaba există titluri precum Vainglory pe iPhone sau Android, dacă milioanele de jucători de DOTA 2 nu sunt tentaţi să şi-l instaleze pe mobil.