Milioane de oameni au acces la internet grație Facebook

Milioane de oameni au acces la internet grație Facebook

Internet.org, cunoscuta inițiativă a celor de la Facebook, oferă în prezent acces gratuit la internet unui număr foarte mare de oameni.

Facebook a început încă din 2013 să promoveze programul prin care vrea să conecteze Africa la Internet. Scopul organizației pare măreț, de a aduce internetul la îndemâna cât mai multor utilizatori. În prezent, peste o treime din populația lumii are acces la internet, dar rata de adopție nu depășește 9% anual. Cifrele nu sunt deloc pe placul companiilor de tehnologie, iar un gigant precum Facebook are toate interesele să sporească nivelul penetrării internetului la nivel global.

Unele dintre primele țări în care Internet.org s-a bucurat de un succes considerabil au fost Columbia, India și Zambia. După cum scrie site-ul VentureBeat, în India, Internet.org ajută nu mai puțin de un milion de oameni, deși serviciul este prezent de doar un an de zile. Mark Zuckerberg susține că jumătate dintre cei care s-au folosit de Internet.org s-au abonat ulterior la internet.

Șeful Facebook susține că, în acest mod, Internet.org ia parte în lupta pentru păstrarea neutralității, deoarece ”o persoană fără acces nu poate semna o petiție pentru un internet deschis”. Din câte se pare, Europa ar putea fi noua țintă. Întrebat în cadrul unei sesiuni de Q&A dacă are de gând să aducă programul în Europa, Mark Zuckerberg a răspuns afirmativ. ”Da, avem de gând să aducem Internet.org în orice loc în care oamenii au nevoie să fie conectați. Vom acorda prioritate țărilor cu cel mai mare număr de persoane care nu au acces la internet și ale căror guverne și operatori sunt interesați de o colaborare“, a spus acesta.

Citește și: