Facebook reinventează complet secțiunea de notificări


Foarte mulți am început să ne luăm majoritatea informațiilor zilnice de pe Facebook, dar aplicația de mobil omonimă va deveni și mai relevantă în scurt timp.

Exceptând persoanele care sunt dependente de rețeaua socială și își petrec jumătate de zi dând cu degetul pe ecran, foarte mulți dintre noi intră pe Facebook doar în momentul în care primesc o notificare legată de faptul că s-a întâmplat ceva important care îi include și pe ei. Pornind de la această premisă, cei de la Facebook se pare că vor reinventa complet secțiunea de notificări din aplicația de mobil.

Aceasta din urmă, deși vă va servi un volum semnificativ de informații suplimentare, acelea vor încerca să fie relevante pentru voi și interesele voastre. Practic, veți afla în permanență mai multe lucruri despre evenimentele importante din viața prietenilor apropiați, dar și despre ce se întâmplă în lume. Veți ști mai multe despre evenimentele la care v-ați înscris că veți participa și despre paginile publice la care ați dat Like. V-ați manifestat interesul pentru o echipă de fotbal? Veți ști imediat dacă a câștigat ultimul meci. Pe același principiu, veți afla când este premiera noului sezon din serialul vostru preferat. Pornind de la locația în care vă aflați, veți fi informați în timp real în legătură cu evenimentele din zona în care vă aflați, indiferent dacă este vorba de concerte sau filme de la cinema. Vremea probabilă va intra de asemenea în secțiunea notificări.

Practic, Facebook va încerca să ocupe un loc și mai important în viața noastră și va face pași mici dar fermi spre transformarea în asistent virtual. Cei care folosesc intens Google Now vor vedea multe similarități, mai ales când vine vorba de informații contextuale.

Ca orice upgrade semnificativ la Facebook, noua secțiune de notificări se va propaga în timp la toți utilizatorii de Android și iOS, urmând ca în câteva săptămâni să ajungă la toți utilizatorii.

Alexandru Puiu
09:01 27.10.2015
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video