Microsoft te-a forțat „din greșeală” să instalezi Windows 10

Microsoft te-a forțat din greșeală să instalezi Windows 10

Când te aștepți mai puțin, procesul de instalare al Windows 10 ar putea începe odată cu actualizările uzuale la Windows 7 sau Windows 8.

A trecut mult timp de când cei de la Microsoft s-au aflat în centrul unui scandal mediatic, dar se pare că lansarea Windows 10 a reușit să se afle și la baza unui astfel de eveniment.

Din momentul lansării oficiale, a fost evident pentru oricine că gigantul din Redmond și-a propus să fie foarte agresiv când vine vorba de propagarea Windows 10. Tocmai din acest motiv s-a decis să lanseze update-ul ca un download gratuit pentru cei care foloseau o versiune licențiată de Windows 7 sau Windows 8/8.1. Problema este însă una singură. Ultima lor greșeală s-ar putea să fi atins performanța de a aliena un număr suprinzător de mare de utilizatori de Windows.

Deși există multe motive să faceți tranziția la Windows 10, există la fel de multe motive pentru a rămâne la bătrânul și popularul Windows 7 sau nu foarte popularul Windows 8. Din păcate, conform celor de la ArsTechnica, mai mulți utilizatori s-au trezit că Windows 10 a început să se instaleze singur pe ale lor PC-uri, fără nici un fel de confirmare inițială. Mai multe decât atât, acest scenariu se pare că este destul de răspândit, iar problema a fost declanșată de o greșeală a celor de la Microsoft ce a fost recunoscută și, într-o oarecare măsură, a fost și remediată între timp. ,,În ultimul Windows update, opțiunea [de instalare a Windows 10] a fost bifată implicit; aceasta a fost o greșeală și îndepărtăm acea bifă.”

În mod evident, gestul a generat un val de frustrare printre internauți, mai ales că este destul greu de crezut că totul a fost o mare greșeală, în contextul în care actualizările opționale de Windows niciodată nu sunt bifate implicit, indiferent de natura lor. Partea bună este procesul de instalare pentru Windows 10 necesită câteva click-uri pentru finalizare, ca urmare, este imposibil să vă treziți dimineața cu un nou sistem de operare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: