Microsoft te obligă să treci pe Windows 10

Microsoft te obligă să treci pe Windows 10

Unii utilizatori au descoperit de curând că nu pot refuza update-ul la Windows 10.

În cazul în care vă numărați printre cei care pot face oricând update-ul la cel mai nou sistem de operare de la Microsoft, însă nu ați renunțat încă la Windows 7 sau 8.1, atunci cei de la Microsoft s-ar putea să aibă o surpriză pentru voi în viitorul apropiat.

După cum scrie site-ul ZDnet, există numeroși utilizatori care susțin că nu li se afișează decât opțiunile de a efectua upgrade-ul sau de a-l amâna pentru o dată ulterioară. De asemenea, unii au observat că ecranul cu update-uri pentru Windows nu le permite decât să instaleze Windows 10, alte update-uri fiind ascunse.

Windows 10 upgrade 1

În trecut, o aplicație denumită GWX Control Panel i-a ajutat pe oameni să evite upgrade-ul în diverse situații. Acum, însă, creatorul aplicației susține că nici măcar programul său nu reprezintă o soluție. Aceste informații vin într-un context relativ ciudat. În urmă cu relativ puțin timp, a fost descoperit faptul că Microsoft descărca fișierele de instalare pentru Windows 10 pe fundal, ocupând astfel extrem de mult spațiu pe calculatoare fără a-i consulta mai întâi pe utilizatori.

Windows 10 upgrade 2

Astfel de mișcări din partea companiei din Redmond sunt relativ ciudate, având în vedere succesul sistemului de operare. În cadrul ultimului eveniment important, angajații Microsoft au declarat că în zece săptămâni de la lansare, Windows 10 a fost instalat pe nu mai puțin de 110 milioane de dispozitive.

Citește și: