18 aug. 2015 | 11:34

Microsoft Surface va fi telefonul perfect cu Windows 10, dacă e confirmat

ACTUALITATE
Microsoft Surface va fi telefonul perfect cu Windows 10, dacă e confirmat

După o lungă pauză de lansări, cei de la Microsoft se pare că au pe ţeavă nu doar telefoane Lumia, ci şi un Microsoft Surface Phone cu specificaţii impresionante.

Încă de la prima tabletă Surface au existat zvonuri legate de portarea acelui concept de design pe un smartphone. Din păcate, oficialii Microsoft au ezitat să afirme că vor participa activ la producţia de telefoane inteligente. Odată cu achiziţia Nokia însă, această activitate nu mai este opţională, mai ales că au deja departamentul de cercetare şi dezvoltare, împreună cu contactele necesare pentru producţia în masă a unui astfel de dispozitiv.

Nu mai rămâne decât să aflăm dacă Microsoft va lansa în următoarele luni doar telefoane Lumia sau şi Surface. Cei de la WMPoweruser sunt de părere că un Microsoft Surface Phone este iminent, motiv pentru care au şi publicat un set detaliat de specificaţii pentru el, provenit de la o sursă apropiată de companie. Din câte se pare, în faza de dezvoltare, Surface Phone poartă numele de Juggernaut Alpha şi, dacă va deveni realitate, vă va lăsa cu gura căscată la capitolul abilităţi hardware.

Acesta ar trebui să fie construit în jurul unui ecran ClarBlack de 5,5 inci cu o rezoluţie QHD şi protejat cu Gorilla Glass 4. Partea performanţă va fi asigurată de un Intel Atom X3 pe 64 de biţi ajutat de 4GB RAM. Cele două camere vor de 21 de megapixeli PureView Zeiss pe spate şi 8MP Zeiss frontală. Pe lângă 64 GB sau 128 GB memorie internă, există şi posibilitatea prezenţei unui card microSD pentru extinderea spaţiului de stocare. Deşi acum trecem pe tărâmul specificaţiilor ideal, puteţi ataşa la această listă un stylus cu abilităţi similar cu S Pen, un port USB Type-C, încărcare wireless şi o carcasă realizată dintr-o combinaţie atrăgătoare între aluminiu şi magneziu.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele