29 apr. 2014 | 10:12

Oficial: Ce se întâmplă cu brandul Nokia după achiziţia de către Microsoft?

ACTUALITATE
Oficial: Ce se întâmplă cu brandul Nokia după achiziţia de către Microsoft?

Foarte mulţi s-au întrebat dacă după achiziţia companiei finlandeze de către Microsoft vom mai vedea telefoane . Tocmai am aflat răspunsul.

Nokia Microsoft smartphone brand

Zilele trecute, a fost finalizată de către Microsoft. În urma respectivei înţelegeri, gigantul din Redmond poate să creeze pentru o perioadă de 10 ani telefoane sub brandul Nokia. Se pare însă nu vom mai vedea pentru mult timp produse cu respectiva ,,etichetă”.

Într-o sesiune online de ,,întreabă-mă orice” desfăşurată zilele trecute, în care fostul CEO Nokia Stephen Elop a fost ţinta, printre întrebările adresate au fost şi unele care vizau folosirea respectivei titulaturi. Având în vedere că Elop este acum directorul diviziei de mobile din cadrul Microsoft, el este cel mai în măsură să ştie adevărul. Răspunsul a fost simplu. În curând va fi creat un nou brand sub care vor fi construite toate smartphone-urile rezultate din această achiziţie.

Deşi a fost creată o entitate specială, intitulată Microsoft Mobile, responsabilă de toată partea de proprietăţi intelectuale şi dezvoltare, achiziţionate de la Nokia, acesta nu va fi brandul la care făcea referire fostul CEO. Asocierea de termeni în cauză a fost construită exclusiv pentru a facilita achiziţia. Vizavi de Nokia, ,,nu va fi folosit pentru mult timp mergând înainte”, ,,se lucrează acum la alegerea unui alt brand pentru smartphone-urile viitoare”. Astfel a descris Stephen Elop viitorul nesigur al unui brand cu o vechime de aproximativ 150 de ani.

Vom vedea oare în curând telefoane Surface Mobile sau Surface Phone? Doar trecerea timpului ne va răspunde la această întrebare.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele