06 apr. 2015 | 13:33

Microsoft pregătește PC-urile cu Windows 7 și 8 pentru trecerea la Windows 10

ACTUALITATE
Microsoft pregătește PC-urile cu Windows 7 și 8 pentru trecerea la Windows 10

Lansarea oficială a Windows 10 va avea loc cândva în vara aceasta. Totuși, cum toate dispozitivele care rulează Windows 7 sau Windows 8 vor primi actualizarea la noua versiune, Microsoft a început deja să facă pregătirile necesare.

Windows 10 va ajunge pe PC-uri, tablete, console și telefoane și se anunță o adevărată revoluție, atât pentru utilizatori, cât și pentru Microsoft.

Deocamdată, există o versiune de preview, care poate fi descărcată și instalată gratuit, însă mai sunt câteva buguri de rezolvat până la versiunea finală.

Totuși, asta nu înseamnă că Microsoft nu își pregătește terenul. Compania a început să trimită actualizări menite să ușureze procesul de instalare a noului sistem.

Update-ul KB3035584 ”oferă noi funcționalități pentru notificările Windows Updates, pentru atunci când noi actualizări vor fi disponibile utilizatorilor”. Descrierea este una banală, dar detaliile interesante sunt ascunse bine. Actualizarea vine cu un fișier numit GWXUXWorker.exe care urmează să descarce Windows 10 în computer.

Alte detalii arată și strategia agresivă a Microsoft vizavi de noul sistem. Mai exact, pentru a-i convinge pe oameni să facă pasul spre Windows 10, utilizatorii vor fi bombardați cu anunțuri și bannere. Actualizarea la Windows 10 va fi gratuită pentru toți utilizatorii de Windows 7 și Windows 8, dar persoanele care folosesc Windows 7 s-ar putea să fie reticenți față de interfața nouă.