Microsoft PhotoDNA curăţă internetul de imagini ilegale

Microsoft PhotoDNA curăţă internetul de imagini ilegale

O nouă tehnologie a gigantului din Redmond, Microsoft PhotoDNA curăţă internetul de imaginile cu conţinut ilegal.

Internetul este o entitate a cărui dimensiune reală este imposibil de conceput mental. Ideea centrală este că volumul de informaţie găzduit online a explodat în ultimii ani. Acest trend se datorează şi preţurilor din ce în mai mici pentru spaţiile de stocare în cloud. Foarte mulţi dintre noi îşi publică online întreaga librărie de fotografii ca o măsură de backup. Din păcate, nu toate acele imagini integrează un conţinut legal, iar unele precum Microsoft PhotoDNA automatizează eliminarea ,,merelor putrede”.

Cea mai mare problemă cu care se confrontă astfel de platforme de stocare în cloud, mai mici sau mai mari, ţine de pornografia cu minori. În contextul în care un scandal pe marginea acestui subiect poate îngropa un serviciu online într-o aură negativă şi o rată de adopţie în continuă scădere, cu PhotoDNA se pot evita astfel de scenarii negative. Tranziţia PhotoDNA de la un serviciu offline la scalarea în cloud este foarte importantă într-o perioadă în care urcăm pe internet peste 1,8 miliarde de fotografii zilnic, iar dintre acestea peste 720.000 integrează conţinut ilegal

Courney Gregoire, un avocat Microsoft din cadrul diviziei Digital Crimes Unit a detaliat foarte bine amploarea efortului. ,,Descoperirerea acelor imagini cu copii abuzaţi sexual în acel univers imens este că şi cum ai căuta acul în carul cu fân. Ne trebuie un mod mai uşor şi mai scalabil pentru a identifica şi detecta cele mai rele dintre cele mai rele imagini, astfel a fost creat PhotoDNA în cloud.

Microsoft PhotoDNA reprezintă una dintre singurele metode menite să menţină nepătată reputaţia unor servicii mai mici de stocare în cloud.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: