11 sept. 2015 | 13:00

Microsoft Office 2016 are o dată de lansare oficială

ACTUALITATE
Microsoft Office 2016 are o dată de lansare oficială

După o perioadă relativ mare de așteptare, data de lansare a noului Microsoft Office 2016 a fost, în sfârșit, comunicată.

Dacă aţi petrecut unul sau mai mulţi ani în faţa unui computer cu o suită Office gata instalată este foarte probabil să fiţi foarte curioşi vizavi de ce ne rezervă gigantul din Redmond pentru Microsoft Office 2016.

Această nouă suită de aplicaţii de birou este, ca de fiecare dată, încărcată cu programele voaste favorite, Microsoft Word, Excel, PowerPoint sau Outlook. Debutul oficial pe piața va avea loc în data de 22 septembrie, la aproximativ două luni după ce Microsoft Office 2016 s-a lansat pentru Mac într-un format aproape identic.

În principiu, schimbările de la Office 2013 la Office 2016 nu vor fi radicale, dar aveţi mari şanse să le observaţi, începând cu tema standard de culoare roşiatică. În plus, acestea vor fi primele aplicaţii Office create de la zero pentru a fi compatibile cu Windows 10, iar compatibilitatea nu va fi una superficială. Outlook, de exemplu, vă va face viaţa mult mai uşoară când vine vorba de expedierea unor fişiere stocate în OneDrive.

În cazul în care activaţi într-un mediu colaborativ, fiecare aplicaţie din Microsoft Office 2016 vă va permite să lucraţi împreună cu alte persoane, în timp real, la un singur fişier. Dacă nu mai aveţi răbdare până atunci sau pur şi simplu sunteţi curioşi dacă noul pachet software îşi va justifica preţul fabulos, puteţi experimenta câteva zile versiunea Public Preview, disponibilă gratuit pe website-ul Microsoft. Partea bună cu această versiune este că va facilita şi upgrade-ul la varianta finală a produsului când aceasta va fi disponibilă.

Tot în aceste zile, aplicaţiile Microsoft Office pentru iOS au beneficiat de upgrade-uri importante. Au fost detaliate funcţiile unice care vor putea fi accesate doar de utilizatorii de iPad Pro, iar posesorii de Apple Watch vor avea acces la un amalgam de notificări desprinse din Outlook prin intermediul noii aplicaţii pentru smartwatch-ul Apple. Mai multe detalii despre aceste lânsări de software dedicate iDevice-urilor găsiţi într-o postare recentă pe blogul Microsoft.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele