Microsoft își frustrează utilizatorii de OneDrive în mod barbar

Microsoft își frustrează utilizatorii de OneDrive în mod barbar

Dacă ați ajuns să depindeți de OneDrive pentru nevoile voastre de backup online, Microsoft vă anunță că trebuie să reveniți asupra deciziei.

Într-o schimbare de atitudine ce pare a fi o glumă mai mult decât un comunicat de presă, cei de la Microsoft au anunțat oficial că micșorează toate limitele de stocare pentru abonamentele OneDrive, începând cu cele gratuite și terminând cu cele contra cost. Toate schimbările vor intra în vigoare începând cu 2016, deci mai aveți câteva luni pentru a face backup la vechile backup-uri.

După ce a atras un număr semnificativ de abonați la Office 365 anul trecut pentru că le-a promis acelora stocare nelimitată pe OneDrive, oficialii Microsoft au șters cu buretele respectiva înțelegere. De acum înainte, indiferent dacă sunteți utilizatori de Office 365 Home, Personal sau University, spațiul de stocare în cloud la care veți avea acces este de 1TB, la fel ca înainte de implementarea super ofertei. Decizia radicală se pare că a fost declanșată de un număr foarte mic de utilizatori ce ajunseseră să folosească OneDrive pentru a stoca până la 75TB de date.

Deși faptul că cei care au abuzat de serviciu ar putea justifica într-o oarecare măsură scăderea pragului de la nelimitat la 1TB, nu înțeleg ce motiv ar putea să aibă Microsoft pentru a micșora pragul conturilor gratuite de OneDrive de la 15GB la 5GB. Nici măcar bonusul de 15GB pe care îl aveați dacă vă activați Camera Roll în aplicația de mobil nu va mai exista. Aveați abonamente plătite de OneDrive cu 100 sau 200GB de spațiu? Nu vor mai exista. Puteți plăti doar 2$ pentru 50GB de spațiu, atât.

În cazul în care un utilizator cu un cont gratuit a depășit noile praguri cu fișierele stocate, va avea 90 de zile pentru a și le salva, moment după care contul său va oferi acces doar în mod citire până la 9 luni. Cei cu un cont plătit, vor avea timp un an pentru pentru a-și salva fișierele și 6 luni de acces în mod citire, după care acestea vor fi șterse.

Citește și: