Microsoft începe curăţenia în Windows Store

Microsoft începe curăţenia în Windows Store

Un număr mare de aplicaţii în Windows Store nu mai este de mult timp o mândrie. Acesta este şi motivul pentru care a promis că va face curăţenie.

Odată cu Windows 8, cei de la Microsoft au sperat că internauţii s-au obişnuit atât de mult cu ideea de magazin de aplicaţii încât este loc pentru aşa ceva şi în sistemul de operare destinat desktop-urilor şi hibridelor. Din păcate, pentru că direcţia spre care s-a orientat Windows Store nu a fost una lăudabilă, foarte mulţi au ajuns să-l ocolească. Numărul programelor redundante şi inutile la un moment dat a explodat după ce Microsoft a început să ofere 100 de dolari pentru fiecare program urcat online, indiferent de calitatea sa.

Pentru ca Windows 10 să fie lansat într-o lume mai bună, Microsoft a promis că, premergător lansării noului SO, va face curăţenie în aplicaţiile din Windows Store. Întregul set de manifestări pe marginea acestui subiect au fost detaliate pe blogul companiei. Astfel, aflăm că programele înghesuite se vor rarefia subit. Gigantul din Redmond se va asigura că toate au un preţ corect, că nu mai există clone de alte aplicaţii sau că multe dintre ele sunt doar nişte scurtături plătite către programe gratuite, gen iTunes sau VLC Player.

Titlurile şi cuvintele cheie ale tuturor elementelor din Windows Store vor fi actualizate pentru a fi mai relevante pentru utilizator. Per ansamblu, nu va fi vorba doar de o sortare. Tot acum vor fi pur şi simplu şterse acele programe care influenţează negativ experienţa interacţiunii internauţilor cu magazinul. Primele pe listă vor fi cele care încearcă să vă deruteze prin intermediul unor icoane greu de diferenţiat.

În continuare nu există o dată oficială de lansare pentru Windows 10. Cel mai recent termen comunicat într-un context oficial este reprezentat de finalul lunii iulie pentru varianta RTM destinată integratorilor de hardware.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: