Meizu MX4 cu Ubuntu poate fi cumpărat din China: E un telefon pe care îl poți face PC

Meizu MX4 cu Ubuntu poate fi cumpărat din China: E un telefon pe care îl poți face PC

Știi deja că Windows 10 pe smartphone îl poate transforma în PC. Ei bine, ideea a fost a Canonical, cei care dezvoltă Linux Ubuntu, iar acum vedem primul smartphone de luat în seamă cu Ubuntu OS.

Ubuntu Touch s-a ridicat drept un sistem de operare mobil, derivat din Ubuntu, care să concureze de la egal la egal cu Android, iOS sau Windows Phone. Marea sa calitate este însă că odată dispozitivul conectat la un monitor poate deveni PC. Versiunea stabilă de Ubuntu Touch a fost lansată pe 16 septembrie, pentru câteva dispozitive Nexus (tableta Nexus 7 din 2013, Nexus 10 și Nexus 4), dar din această lună poate fi cumpărat Meizu MX4 Ubuntu Edition în China.

Nu este primul smartphone pe care ajunge Ubuntu, dar este primul suficient de puternic cât să-l „ducă“. La începutul lunii februarie, Ubuntu ajungea pe smartphone-uri, dar primul dispozitiv era entry-level. Are ecran de 4,5 inci la rezoluție qHD, procesor cu patru nuclee Mediatek, 1GB de memorie RAM și 8GB spațiu de stocare intern. Meizu MX4 Ubuntu Edition, pe de altă parte, este mult mai puternic.

Meizu MX4 Ubuntu Edition are un procesor MediaTek cu opt nuclee, un ecran de 5,36 inci la rezoluție „aproape“ full HD: 1.920×1.152 pixeli, o memorie RAM de 2GB și un spațiu de stocare de 16, 32 sau 64GB. Camera foto principală este de 20 de megapixeli și are o baterie de 3.100 mAh, scrie PhoneArena. Telefonul acesta este disponibil la un preț de aproximativ 290 de dolari, suficient de ieftin cât să justifice o achiziție pentru a experimenta cu Ubuntu Touch. Playtech a scris pe larg despre cum un așa telefon poate deveni PC aici.