Medicamentele care ar putea reduce considerabil riscurile de infarct

Medicamentele care ar putea reduce considerabil riscurile de infarct
17:09 09.06.2015

Oamenii de știință au creat medicamente noi, care s-au dovedit a fi foarte eficiente pentru pacienții cu probleme cardiovasculare. Acestea ar putea fi aprobate în zilele următoare de FDA.

În testele clinice, medicamentele au redus drastic colesterolul pacienților, acest lucru fiind un pas imens în avansarea cardiologiei, potrivit lui Steven Nissen, director al secției de medicină cardiovasculară la clinica din Cleveland. Colesterolul mărit este una dintre principalele cauze ale afecțiunilor inimii, notează MSN.

Medicamentele noi sunt cunoscute drept inhibitori PCSK9, pentru că blochează o substanță care împiedică ficatul să scoată colesterolul din sânge. Acestea sunt injectabile, iar un tratament corespunzător ar trebui aplicat la fiecare două săptămâni. Studiile publicate în New England Journal of Medicine arată că cele două medicamente sunt, în prezent, în faza de dezvoltare, dar că deja pot reduce colesterolul cu 60%.

Totuși, FDA consideră că încă nu sunt cunoscute încă suficient efectele pe termen lung și că nu există o garanție că medicamentele vor reduce, într-adevăr, atacurile de cord. De asemenea, o altă problemă ar fi prețurile foarte mari, pe care experții le-au estimat la 10,000 de dolari pe an. Pe de altă parte, nici alternativele nu sunt cu mult mai convenabile. „Bypass-ul coronarian și angioplastia sunt la fel de scumpe și deloc preferabile. Atacurile de cord nu sunt plăcuteși ușor de prevenit „, a mai spus Nissen.

 

Etichete:
loading...