HBO nu vrea să vezi meciul Mayweather vs. Pacquiao pe internet

HBO nu vrea să vezi meciul Mayweather vs. Pacquiao pe internet

Cu doar câteva zile rămase până la meciul de box Mayweather vs. Pacquiao, şi Showtime au iniţiat câteva procese pentru prevenirea piratării sale.

Nu există nici un dubiu, Mayweather vs. Pacquiao se va pirata cu entuziasm. Are mari şanse să depăşească chiar şi la numărul de download-uri ilegale. Cu toate acestea, HBO şi Showtime fac eforturi pentru micşorarea potenţialei pagube financiare.

S-ar putea să fie prima oară în istoria Statelor Unite ale Americii când o instituţie de orice fel dă în judecată o entitate online pentru un act de încălcare a drepturilor de autor care nu a avut loc încă. În acest caz particular, nu este însă vorba de facilitarea descărcării ilicite de conţinut digital, ci de transmiterea în timp real, gratuit, a meciului de box Mayweather vs. Pacquiao. Având în vedere că în SUA vizionarea partidei în format pay per view va costa 100 de dolari, este mai mult decât justificabil gestul conducerii celor două posturi TV, HBO şi Showtime.

Momentan, victimele acestor practici vor fi boxinghd.net şi sportship.org, deşi vor mai exista multe alte adrese web la care veţi putea urmări lupta secolului. În teorie, cele aproximativ 48 de ore sunt suficiente pentru iniţierea altor procese. Partea interesantă este că HBO nu doreşte închiderea permanentă a paginilor web implicate în astfel de practici, ci doar tăierea accesului către ele, de către operatorii de internet, între orele 8.45 PM şi 6.00 AM în perioada 2-3 mai.

În România, Mayweather vs. Pacquiao va putea fi vizionat fără nici un cost suplimentar la Pro TV, duminică, începând cu 6 dimineaţa.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: