Mașina zburătoare Terrafugia intră oficial în teste

Mașina zburătoare Terrafugia intră oficial în teste

În 2013, compania americană Terrafugia a anunțat producția unei mașini zburătoare. După doi ani, reprezentanţii aceleiaşi companii au prezentat proiectul unui prototip îmbunătăţit, pe care l-au denumit Terrafugia TF-X.

Acum, compania din Massachusetts a făcut următorul mare pas: a primit permisiunea FAA (Administrația Federală Americană de Aviație) pentru a testa ineditul vehicul. Experimentul va fi realizat cu ajutorul unui model la scară redusă, care va avea o structură asemănătoare unei drone. Aparatul de zbor este capabil să se deplaseze la o altitudine de până la 121 de metri, cu o viteză de maximum 160 km/h. Compania americană a primit permisiunea de a folosi spaţiul aerian al SUA, însă echipajul de la sol trebuie să comunice cu turnurile de control pe tot parcursul misiunii.

Potrivit Aero News Network, aceste teste sunt cruciale pentru dezvoltarea mașinii reale, dat fiind faptul că modul de constucție al mașinii nu e tocmai unul tipic. Configurația e neconvențională, așa că e imperios necesar ca testele să se facă întâi pe prototipuri.

Dacă TF-X ajunge vreodată pe piață, va avea o viteză de 322 km/h și va putea zbura la o altitudine de 805 kilometri. De asemenea, va avea pantru locuri și baterii reîncărcabile. Nu va avea nevoie de spații speciale nici pentru decolare, nici pentru aterizare și va fi suficient de mică pentru a fi condusă pe străzi obișnuite. Va fi computerizată, așa că nu vei avea nevoie de abilități de pilot pentru a zbura cu ea. Terrafugia are în plan să scoată pe piață mașina în 8-12 ani, dar simplul fapt că a primit aprobare pentru a o testa e un mare pas înainte.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: