27 oct. 2015 | 12:05

Mașina viitorului va avea airbaguri la exterior

ENTERTAINMENT
Mașina viitorului va avea airbaguri la exterior

În timp ce majoritatea constructorilor auto se concentrează pe dezvoltarea mașinilor autonome, Toyoda Gosei se gândește la siguranță.

Toyoda Gosei, o companie ce face parte din grupul Toyota, va dezvălui tehnologiile mașinilor din viitor, odată cu debutul Salonului Auto de la Tokyo. Compania japoneză este cunoscută pentru plasticul dezvoltat, folosit în construcția mașinilor, LED-urile performante și tehnologiile pentru sporirea siguranței. Aceștia vor dezvălui conceptul Flesby, un vehicul extrem de mic, care pune accent pe mobilitate și siguranță. Cei de la Toyoda cred că mașina va ajunge pe șosele în jurul anului 2030.

Pe lângă dimensiunile reduse, cea mai importantă caracteristică a lui Flesby o reprezintă faptul că este „căptușit” cu o serie de airbaguri la exterior. Acestea se vor activa când va fi detectată o coliziune ce nu poate fi evitată.

Pe lângă această inovație, cei de la Toyoda vor mai dezvălui mai multe opțiuni de siguranță, folsite la interior, cât și alte tehnologii. De exemplu, Signal Cockpit Link, care se folosește de LED-uri pentru a recrea lumina de afară, împreună cu priveliștea, într-o panoramă în interiorul mașinii. Cabina futuristă a mașinii ar trebui, de asemenea, să simtă starea de spirit a șoferilor, împreună cu postura, folosindu-se de aceste informații pentru a modifica detaliile de la interior, precum lumina, muzica și ambianța.

Compania, care este deținută parțial de cei de la Toyota, se va desprinde de aceștia în cadrul salonului auto pentru a atrage și alte branduri auto care au planuri mari pentru 2020. Anul acela marchează momentul în care Google, Volvo, Nissan, plus mulți alții, visează să lanseze mașini autonome, iar cei de la Toyoda vor să ia parte la acest proces.

Cei care vor trece pe la standul celor de la Toyoda vor putea să experimenteze sistemele de siguranță și de iluminare dezvoltate de companie, împreună cu un simulator de accidente, construit pentru  a avertiza vizitatorii în legătură cu importanța siguranței la volan. Salonul Auto de la Tokyo va debuta pe 29 octombrie și va dura până la data de 8 noiembrie.