11 dec. 2015 | 01:52

Mark Zuckerberg ia apărarea musulmanilor în mod public

ACTUALITATE
Mark Zuckerberg ia apărarea musulmanilor în mod public

CEO-ul Facebook și una dintre cele mai influente personalități din online, Mark Zuckerberg a luat apărarea musulmanilor printr-o declarație postată pe pagina sa de profil.

Deși am avut și noi unele alegeri prezidențiale învăluite în intrigi și scandal, situația actuală din Statele Unite ar putea fi contraexemplul perfect. Donald Trump, unul dintre cei mai probabili candidați la președenție din partea partidului republican șochează și uimește în fiecare zi internauții de pe întregul mapamond cu niște afirmații extremiste, rasiste, absurde sau, pur și simplu, neancorate în realitate. Inițial au fost amuzante, dar în momentul în care șansele că el să iasă președinte au crescut semnificativ, au început să fie percepute ca periculoase. În cel mai recent set de declarații, Donald Trump a afirmat că își dorește implementarea unui program prin care să se împiedice ,,total și complet” emigrarea persoanelor musulmane în SUA.

Nu a durat mult până când respectivele afirmații ale candidatului la președenție au fost clasificate ca fiind rasiste de mai multe personalități. Cea mai răsunătoare a fost declarația CEO-ul și fondatorului Facebook. Zuckerberg a spus că educația evreiască îl obligă să lupte împotriva tuturor atacurilor ce vizează toate comunitățile. Deși fiecare are dreptul la propria opinie vizavi de persoanele musulmane, atitudinea lui Zuckerberg este una lăubabilă. În aceeași postare cu peste 1,3 milioane de like-uri, creatorul Facebook s-a arătat vizibil afectat de agresivitatea din mediul online împotriva comunității musulmane internaționale. ,,După atacurile de la Paris și ura din această săptămână, nu pot decât să-mi imaginez frica musulmanilor care se simt persecutați pentru acțiunile altor oameni. […] Dacă ești musulman în această comunitate, ca lider al Facebook, vreau să știi că ești în totdeauna binevenit aici și că vom lupta pentru a-ți proteja drepturile și pentru a crea un mediu pașnic și sigur pentru tine.”

Întreaga postare pe Facebook a lui Mark Zuckerberg o puteți vedea mai jos.

I want to add my voice in support of Muslims in our community and around the world.After the Paris attacks and hate…

Posted by Mark Zuckerberg on Wednesday, December 9, 2015

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele