Mai ilegal ca niciodată, Grooveshark revine online

, 06 Mai, 06:23

La doar câteva zile după ce a trecut în nefiinţă în urma unui proces usturător, revine online printr-un nou domeniu web.

Marile case de discuri au multe procese pe rol cu diverse site-uri, iar cele mai multe dintre ele se încheie cu amenzi usturătoare pentru persoanele din spate şi închiderea acelor website-uri. Asta s-a întâmplat zilele trecute şi cu bătrânul Grooveshark. Acesta din urmă se află într-o zonă gri a legalităţii, deoarece găzduia simultan atât conţinut original postat de creatori, cât şi materiale multimedia fără drepturi de autor.

Pentru că fanii Grooveshark şi-au manifestat intens regretul vizavi de dispariţia website-ului pe reţelele sociale, se pare că cineva le-a ascultat doleanţele. O echipă care s-ar putea să nu aibă nici un fel de legătură cu creatorii originalului Grooveshark au readus online proiectul la o nouă adresă, grooveshark.io. Un reprezentant al noului site a afirmat că a început să facă backup la tot conţinutul de la vechea adresă în momentul în care devenise evident că va fi închis în curând. Momentan, 90% din melodii sunt deja disponibile pentru audiţie sau descărcare şi se lucrează intens pentru readucerea online a restului de 10 procente.

Având în vedere că nu are decât câteva zile de activitate, creatorii Grooveshark.io au admis că sunt la început. Speră totuşi să nu treacă foarte mult până când întreaga interfaţă împreună cu conţinutul din spatele site-ului original vor putea fi accesate la noua adresă.

Dacă nu era evident din întreaga poveste de mai sus, şi majoritatea conţinutului disponibil pentru descărcare la URL-ul menţionat mai sus nu are drepturi de autor. Rămâne să vedem cât timp va trece până va fi victima unui nou proces.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail