Un nou pas in directia gresita: un ISP obligat sa opreasca accesul la Grooveshark

Un nou pas in directia gresita: un ISP obligat sa opreasca accesul la Grooveshark

Grooveshark

Dupa ce ca are pe rol deja cateva procese cu companii distrbuitoare de muzica din SUA precum Universal, EMI, Sony sau Warner, se pare ca ghinionul Grooveshark nu se opreste aici.

Un tribunal din Danemarca, fortat de un proces intentat de RettighedsAlliancen, a obligat ISP 3 Denmark, un operator de internet local, sa blocheze accesul utilizatorilor la celebrul website de streaming. Totul a plecat de la descoperirea ca Grooveshark  nu avea drept de distrbutie (gratuita sau contra cost), asupra muzicii disponibile prin aces serviciu, astfel comitand o ilegalitate. Partea interesanta a survenit dupa ce mai multe organizatii au incercat sa desfinteze site-ul dar nu au reusit. In lipsa altor optiuni, Organizatia RettghedsAlliancen a recurs la aceste actiuni drastice. Pentru a intelege puterea pe care aceasta o are, aflati ca reprezinta nu mai putin de 30 de detinatori de proprietate intelectuala pe continut multimedia.

Desi ISP 3 din Danemarca nu s-a opus sub nici o forma deciziei curtii de judecata, si-a exprimat in presa regretul ca o astfel de decizie aplicata celor de la Grooveshark poate crea un precedent extrem de negativ ce s-ar putea reflecta intr-o cenzura si mai mare, intrucat acest serviciu ofera si continut legal .

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: