Lumia 940 şi Lumia 940 XL primesc o dată de lansare

Lumia 940 şi Lumia 940 XL primesc o dată de lansare

Cu toate că nu a fost confirmată oficial până la această oră, data de lansare pentru Lumia 940 şi Lumia 940 XL a fost publicată de cei de la NokiaPowerUser.

Amatorii de Windows Phone, care odată cu lansarea Windows 10 a trecut din nou printr-un proces de rebranding în Windows 10 Mobile, aşteaptă de foarte mult timp să pună mâna pe noi smartphone-uri cu configuraţii hardware de top. Din păcate, deşi mulţi au crezut că vom avea parte de o conferinţă de lansare în cadrul IFA 2015 la Berlin, se pare că gigantul din Redmond preferă să mai aştepte.

Surse apropiate de companie au confirmat pentru publicaţia NokiaPowerUser că Microsoft va organiza în New York un eveniment separat pentru lansarea Lumia 940 şi Lumia 940 XL în luna octombrie. Tot atunci, vor fi dezvăluite oficial noile tablete Surface Pro 4 şi a doua generaţie a brăţării inteligente Microsoft Band. Din câte se pare, data exactă va fi 19 octombrie. Ca de fiecare dată, pentru că respectiva dată nu a putut fi confirmată oficial, încercaţi să o priviţi cu un grad sporit de reticenţă.

În ceea ce priveşte specificaţii hardware pentru noile telefoane, este evident de la distanţă că vorbim de două dispozitive high-end. Lumia 940 şi Lumia 940 XL vor avea interiorul identic, cu menţiunea că diagonala ecranului va fi mai mare în cazul variantei XL, 5,7 inci în loc de 5,2 inci. În rest, aparatele vor fi gazda unui foarte sprinten Snapdragon 810 cu 3GB RAM şi o cameră principală de 20 megapixeli cu tehnologie PureView. Amatorii de selfie-uri vor profita de o cameră de 5MP. Pentru un nivel sporit de securitate, aceleaşi dispozitive vor integra un scanner de retină. Windows 10 Mobile va fi sistemul de operare preinstalat. Sunt şanse ca Lumia 940 să aibă un procesor Snapdragon 808, precum LG G4, în loc de 810, dar testele recente au demonstrat că diferenţa de performanţă sunt infime.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: