LG vrea să-și lanseze propria platformă de plată cu mobilul

LG vrea să-și lanseze propria platformă de plată cu mobilul

Despre plățile direct cu mobilul e vorbește de  câțiva ani buni, dar abia de curând au căpătat ceva popularitate. Înn mare, acest lucru se datorează, ca de obicei, celor de la Apple, care au reușit, prin serviciul Apple Pay, să arate că tranzacțiile de acest gen pot fi sigure și rapide. 

Dar cei de la Apple nu sunt nici primii nici singurii care au o astfel de platformă. Și Samsung se laudă cu Samsung Pay, iar Google lucrează de ceva timp la Android Pay, o soluție care ar putea crește și mai mult popularitatea acestor servicii.

Încă o companie pare să se alăture acestui trend cu propriul său serviciu.

Potrivit Venture Beat, acest serviciu s-ar putea numi GPay și ar putea fi folosit pe telefoane, tablete și dispozitive purtabile. Cel mai probabil, ar fi vorba despre un sistem NFC, similar cu cel implementat de Apple.

O idee mai bună ar fi implementarea unei tehnologii similare celei folosite de Samsung, care simulează un card magnetic. Asta înseamnă că standardul poate fi folosit la un număr mult mai mare de terminale de plată.

Un lucru e clar: LG speră să prindă o parte cât mai mare dintre utilizatori, înainte ca Google să acapareze majoritatea pieței cu sistemul Android Pay.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: