LG vă ajută să aveţi un smartphone mai sigur în fiecare lună

, 09 Aug, 09:16

Într-o perioadă în care Android-ul ajunge din ce în ce mai des în faţa reflectoarelor din cauza securităţii şubrede, companii precum LG promit actualizări regulate.

De-a lungul anilor au apărut mai multe studii care au confirmat faptul că majoritatea problemelor de securitate la telefoane sunt descoperite pe Android. Asta nu înseamă neapărat că iOS-ul e perfect, ci doar că este un pic mai sigur decât sistemul de operare creat de Google.

În urmă cu câteva săptămâni a fost descoperită una dintre cele mai periculoase forme de malware pentru smartphone-uri cu Android sub numele de Stagefright. Încercând să prevină scăderea vânzărilor la aparatele sale, LG este cea mai recentă companie care a promis că va lansa actualizări de securitate regulate la smartphone-urile cu Android. Acest anunţ vine la aproximativ 24 de ore după ce Google şi Samsung s-au angajat că vor face un gest similar. Această informaţie a fost postată pentru prima oară de cei de la Wired, pornind de la un oficial LG. Urmarea ar fi una evidentă manifestată prin patch-uri de securitate lansate lunar pentru gadgeturile voastre cu Android.

Problema, ca de fiecare dată, ţine de fragmentarea platformei Android şi de democraţia prost înţeleasă de operatorii şi creatorii de smartphone-uri şi tablete care personalizează respectivul sistem de operare după conform propriei viziuni. Rezultatul final este unul cât se poate de trist. Este descoperit un bug foarte periculos precum Stagefright, care afectează aproximativ 950 de milioane de aparate, iar soluţia la problemă nu este una universală ce poate fi propagată în câteva zile săptămâni către toţi utilizatorii. Ca urmare, nu putem decât să sperăm că după Samsung, Google şi LG, vom vedea şi companii mai puţin cunoscute care se angajează la practici similare.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail