LG ne aduce ultrarealitatea în fața ochilor prin noua gamă de televizoare

LG ne aduce ultrarealitatea în fața ochilor prin noua gamă de televizoare

Noua gamă de televizoare ale celor de la LG a fost lansată oficial în România. Dar ce aduc în plus noile modele și cum se diferențiază de concurență?

Oricine a instalat un Smart TV cunoaște importanța softului care este instalat pe acesta. Pentru majoritatea utilizatorilor, calitatea imaginii este, mai mult sau mai puțin, aceeași la modelele de top ale marilor producători. Sistemul de operare, însă, ar putea face diferența în multe situații, iar la acest capitol excelează cei de la LG. Și în cazul gamei de televizoare de anul acesta, sistemul de operare webOS, în varianta 2.0 acum, joacă un rol important. Vom vorbi despre acesta mai târziu. Pentru moment, să ne uităm peste televizoare și specificațiile acestora.

lg

Unul dintre cele mai interesante modele este UF9500 din seria Prime Ultra HD. Cu un dislay 4K, acesta beneficiază și de tehnologii LG, cum ar fi Prime Master Engine, care optimizează automat preferințele de afișare ale televizorului sau LG 4K Upscaler, care permite afișarea conținutului SD, HD și Full HD la calitate Ultra HD. În aceeași serie găsim și modelul E8500, dotat cu tehnologia ULTRA Luminance analizează în permanență punctele cele mai luminoase și mai întunecate ale conținutului afișat cu scopul de a îmbunătăți luminozitatea și rezoluția.DSC_0215

Două televizoare au atras atenția tuturor în cadrul evenimentului de prezentare. Primul dintre acestea este LG 98UB980V care, cu o diagonală de 249 de centimetri, este cel mai mare televizor cu rezoluție UHD din România. Al doilea este  televizorul curbat OLED LG cu cristale Swarovski. Realizat împreună cu faimosul producător austriac de cristale, acesta reprezintă îmbinarea între culorile oferite de către tehnologia OLED și cristalele de calitate.

Ce aduce nou WebOS 2.0?

Pentru cei care nu sunt a curent, WebOS este un sistem de operare care a fost dezvoltat de către cei de la Palm în trecut. Ulterior, acesta a fost vândut către LG care l-a implementat cu succes pe smart TV-urile sale din trecut. Acum, televizoarele din 2015 beneficiază de cea mai nouă versiune sistemului. Ce îmbunătățiri aduce WebOS 2.0?

În primul rând, se mișcă mult mai rapid. Lag-ul care se putea observa în anumite momente în trecut a dispărut în mare parte acum. Conform celor de la LG, sistemul este cu 60% mai rapid decât în trecut. Cu toate acestea, trebuie să recunoaștem că nu suntem siguri dacă acest lucru se datorează software-ului sau noilor procesoare quad-core pe 64 de biți folosite pe toate smart TV-urile din 2015.

C18G6418

Telecomanda a mai primit acum câteva butoane în plus. Au fost adăugate cifre, ceea ce înseamnă că nu mai este nevoie de o a doua telecomandă. Au fost incluse și setări rapide și un meniu de acces rapid. Acesta, odată activat, apare în partea de sus a ecranului. În ceea ce privește update-urile televizoarelor mai vechi, acestea nu vor primi WebOS 2.0, însă vor avea parte de toate actualizările legate de securitate.

C18G6275

Citește și:
Etichete: