Lansarea LG G4 – Camera și designul sunt impresionante

Lansarea LG G4 - Camera și designul sunt impresionante

LG G4 a fost lansat oficial. Ne așteptam ca LG să livreze un telefon senzațional și pe alocuri nu ne-a dezamăgit. 

Este greu să creezi un dispozitiv cu adevărat superior celorlalte de pe piață. Este și mai greu, însă, să îmbunătățești ceva ce mulți consideră a fi unul dintre cele mai bune dispozitive Android create vreodată. LG G3 a fost aproape unanim apreciat pentru performanțele sale, iar misiunea coreenilor de a-i lansa un succesor pe măsură pare una extrem de grea. Ce noi elemente ar putea implementa LG în noul lor flagship?

Tot ce trebuie să știi despre LG G4

LG a acordat atenție deosebită aspectului noului flagship, designul fiind definit de Slim Arc. Carcasa din piele este o împrospătare a pieții suprasaturate de dispozitive metalice. “Am vrut să oferim consumatorilor un dispozitiv centrat pe nevoile lor, care să combine sensibilitățile analoage cu tehnologia care furnizează performanțe reale.

De la design la cameră, de la display la UX, acesta e cel mai ambițios telefon pe care l-am creat vreodată”, a declarat Juno Cho, președinte și CEO al LG Electronics Mobile Communications.”Dacă Steve Jobs ar fi fost în viață, i-ar fi plăcut LG G4″, ar fi declarat un alt reprezentant LG, înainte de lansarea telefonului.

LG G4, lansat oficial. Telefonul pe care Steve Jobs și l-ar fi dorit

LG G4 și nuanțele de culoare pentru piele

LG G4 a fost anunțat oficial și vine cu o cameră foto de 16 megapixeli. Aceasta ar putea fi cea mai bună pe care o vei găsi pe un smartphone, dar vom confirma asta când îl vom testa. Până atunci, iată ce oferă. LG G4 are o cameră de 16 megapixeli, așa cum are și Samsung Galaxy S6, doar că sud-coreenii aceștia nu s-au oprit aici.

Dispune de un obiectiv cu diafragmă f/1.8, care captează cu 80% mai multă lumină decât celelalte obiective disponibile pe telefoane, iar LG a montat un sistem de stabilizare optică OIS 2.0, stabilizând cu până la două grade pe trei direcții. Ca să înțelegi cât de bine stabilizează, Huawei P8 stabilizează cu 1,2 grade, iar iPhone 6 cu 0,6 grade. Se poate spune că LG are cel mai „stabil“ telefon.

Cât de bună e camera foto de pe LG G4: Oferă cea mai bună stabilizare a imaginii

lg g4 leak smartphone


Lansarea LG G4 în format live text 

18.41 Widgetul Smart Notice a fost și el modificat, căpătând un nou design.

smart notice

18,39 Noua interfață vine cu o serie de funcționalități interesante. Smart Bulletin adună toate notificările și toate widgeturile, pentru ca utilizatorul să poată alege mai repede la ce vrea să răspundă și ce vrea să ignore.

smart bulletin

18.37 Apropo de consumul de energie, e importat de menționat faptul că atunci când ecranul afișează o imagine statică, procesorul intră în stare de hibernare pentru a conserva energie. Bateria este tot de 3.000 mAh.

18.34 Se vorbește despre display. LG G4 folosește tehnologia Quantum IPS care aduce culori mai puternice, luminozitate mai mare și un consum mai redus al bateriei.

18.32 Camera frontală este acum de 8MP, considerabil mai mare, având în vedere că G3 avea o cameră de numai 2,1MP.

18.22 Revine în discuție camera foto, mai exact despre modul manual. Am mai văzut acest lucru pe multe smartphone-uri. Dar combinând modul manual cu specificațiile camerei foto, utilizatorii ar putea obține rezultate foarte bune. Interesant este faptul că utilizatorii vor putea face fotografii în format RAW.

Focalizarea laser este în continuare prezentă. Cei care vor să facă poze foarte rapid, pot apăsa de două ori pe butonul de volum pentru a declanșa camera.

LG G4 ar trebui să fie foarte bun la fotografiatul la lumină scăzută. Are un senzor cu 40% mai mare și diafragmă cu F1.8, iar asta ar trebui să ajute foarte mult la atragerea luminii.

Stabilizarea optică a fost și ea îmbunătățită. Stabilizarea se face pe trei axe, însemnând că fotografiile și clipurile video nu vor mai fi mișcate.

Pe spate mai există și un senzor de culori – citește lumina RGB și lumina infraroșie. Senzorul va interpreta imaginile capturate și va adapta instant balansul de alb și intensitatea blițului dublu.

quick shot

18.20 S-a vorbit despre pielea de pe spatele telefonului. Cei de la LG au trebuit să găsească o nouă metodă de a tăbăci pielea și, spun ei, că în timp pielea nu se va uza, ci îl va face pe utilizator să se simtă ca și cum are o relație mai intimă cu telefonul.

18.17 LG G4 este un pic curbat, pentru a putea fi ținut mai bine în mână și pentru a rezista mai bine șocurilor. LG G4 nu are display curbat, ci doar carcasa. Bateria poate fi scoasă și înlocuită ușor.

18.11 Procesorul, cu toate că nu este cel mai nou produs de Snapdragon, a fost optimizat special pentru modelul G4, companiile lucrând împreună. Sunt lăudate viteza, dar și optimizarea privind consumul energetic și Jacobs promite că telefonul va rezista mai mult de o zi. Cu ajutorul Snapdragon 808, utilizatorii de G4 vor putea filma 4K, iar telefonul va înregistra constant poziția, atât afară, cât și în interiorul clădirilor.

snapdragon 808

18.10 Pe scenă a urcat Paul Jacobs, președinte Qualcomm, care va vorbi despre procesorul din LG G4. Procesorul din LG G4 este Snapdragon 808.

18.09 Prin noua interfață, LG G4 vrea să ofere o experiență mai simplă și mai prietenoasă, ”human-centric”, adică construită după nevoile utilizatorilor.

18.07 S-a trecut foarte rapid la camera foto. Are 16MP și diafragmă f/1.8, dar asta știam deja. Display-ul QHD Quantum IPS ar trebui să complementeze perfect camera.

lg g4 3

18.07 Telefonul ar trebui să emane ”eleganță”, și ar urma să fie foarte ușor de ținut în mână.

18.04 După ce a vorbit despre filosofia de design, vedem și primul clip oficial pentru LG G4. Nu e nimic din ce nu am văzut până acum. Cho a arătat telefonul.

cho lg ceo lg g4

18.01 Juno Cho, CEO LG a urcat pe scenă. Vorbește despre faptul că toate telefoanele arată la fel. ”Cum putem face ca telefoanele să aibă personalitate?”.

juno cho lg ceo

17.58 Evenimentul a început cu un clip video care promovează camera de pe G4

lansare g4 2

17.55. Mai sunt doar cinci minute până când evenimentul începe oficial. LG a ales să prezinte telefonul simultan în Londra și în New York.

Lansare LG G4

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: