Cât de bună e camera foto de pe LG G4: Oferă cea mai bună stabilizare a imaginii

Cât de bună e camera foto de pe LG G4: Oferă cea mai bună stabilizare a imaginii

LG G4 a fost anunțat oficial și vine cu o cameră foto de 16 megapixeli. Aceasta ar putea fi cea mai bună pe care o vei găsi pe un smartphone, dar vom confirma asta când îl vom testa. Până atunci, iată ce oferă.

LG G4 are o cameră de 16 megapixeli, așa cum are și Samsung Galaxy S6, doar că sud-coreenii aceștia nu s-au oprit aici. Dispune de un obiectiv cu diafragmă f/1.8, care captează cu 80% mai multă lumină decât celelalte obiective disponibile pe telefoane, iar LG a montat un sistem de stabilizare optică OIS 2.0, stabilizând cu până la două grade pe trei direcții. Ca să înțelegi cât de bine stabilizează, Huawei P8 stabilizează cu 1,2 grade, iar iPhone 6 cu 0,6 grade. Se poate spune că LG are cel mai „stabil“ telefon.

Apoi, dacă ești tipul acela de fotograf care vrea să controleze toate detaliile, LG îți permite să faci asta cu un mod manual, dar și cu posibilitatea de a realiza fotografii în format RAW (până acum, doar OnePlus pe Android și Nokia – Microsoft pe Windows Phone au oferit așa ceva). În modul manual poți seta balansul de alb, valoarea ISO, viteza de declanșare, punctul de focalizare și compensarea expunerii.

Spate și camera foto pe LG G4

În plus, LG G4 dispune de Color Spectrum Sensor, o funcționalitatea care debutează în premieră pe acest telefon. Presupune că o scenă este mai bine „citită“, atât în valorile RGB, cât și în lumină infraroșie. Te va ajuta cu balansul de alb automat și cu intensitatea luminii de la bliț. Cu CSS, LG G4 ar trebui să nu mai furnizeze fotografii cu tente de galben. Desigur, camera filmează și 4K.

Camera frontală de pe LG G4 este de 8 megapixeli și îți permite să faci patru fotografii, la câte două secunde distanța, în încercarea de a te mulțumi cu fotografia perfectă. Fotografiile acestea pe care le vei vedea pe un ecran de 5,5 inci la rezoluție QHD, care folosește tehnologia Quantum. Reproduce culorile cu 20% mai bine și luminozitatea e îmbunătățită cu 25%, iar contrastul cu 50%.

Alte dotări care sunt disponibile pe LG G4 sunt procesorul Snapdragon 808, memorie RAM de 3GB și un spațiu de stocare de 32GB, dar suportă și card microSD. Conform LG, LG G4 ar trebui să aibă o autonomie cu 20% mai bună față de LG G3, având o baterie de aceeași capacitate, adică 3.000 mAh.

Citește și: