Leonardo da Vinci s-a întors la viață sub forma unui robot în Japonia

Leonardo da Vinci s-a întors la viață sub forma unui robot în Japonia

Se pare că japonezii iar au dat în febra roboților, deși e posibil să nu fi ieșit din ea niciodată. Universitatea din Osaka a decis că e bine ca elevii să învețe despre arta lui Leonardo da Vinci chiar de la ”botul calului”, așa că l-au adus pe pictorul renascentist la viața sub forma unui robot avansat.

Deși cred că robotica o să fie ultimul domeniu care o sa iasă din cunoscuta ”Uncanny Valley”, se fac și în acest domeniu progrese impresionante în a construi roboți cât mai apropiați de realitate cu putință. Printre aceștia, Leonardo da Vinci al nostru este încă un pas important înainte.

Omul din spatele proiectului de robotizare a lui da Vinci este Asada Minrou, un profesor de inginerie la Universitatea din Osaka. După ce robotul a fost demonstrat cu succes la Expozitția Internațională de Roboți in Tokyo, acesta a făcut o călătorie și în Milano la Muzeul Național de Știință și Tehnologie.

Deși Leonardo-ul nostru robotic este, momentan, controlat manual de un operator, Asada Minrou speră ca în viitor să îi integreze și un program de inteligență artificială, astfel încât să poată interacţiona independent cu oamenii. După ce ultimele îmbunătăţiri ar urma să-i fie aduse, da Vinci-ul cyborg ar urma să fie tras pe dreapta permanent într-un muzeu, unde vizitatorii ar putea să-l întrebe dacă Iisus a fost într-adevăr căsătorit cu Maria Magdalena şi unde se ascund de fapt Iluminati.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: