Legendarul Concorde ar putea reveni pe cer

Legendarul Concorde ar putea reveni pe cer

Ultimul zbor efectuat de Concorde, minunea ingineriei ieșită din mâinile alianței dintre francezi și britanici a avut loc acum aproape doisprezece ani. În alți patru ani, totuși, s-ar putea ca această „pasăre” supersonică să primească permisiunea de a zbura din nou.

Club Concorde International, o grupare formată atât din piloți, printre care norocoși aflați la maneta unui Concorde, pe vremea când acesta brăzda cerurile, cât și din pasionați ai aviației, a strâns suma de 186 de milioane de dolari pentru a pune Concorde înapoi în aer. Până în 2019, totuși, doresc să-l pună pe malul Tamisei, conform Mashable.

Planul acestora constă în două părți. În prima fază aceștia doresc să achiziționeze un Concorde, care momentan este parcat pe aeroportul Orly din Franța, la prețul de 62 de milioane de dolari. Apoi, avionul ar trebui restaurat și amplasat pe o platformă construită special, aproape de London Eye, pe malul râului Tamisa.

concorde expozitie

Clubul i-ar taxa astfel pe turiștii curioși cu 25 de dolari pentru intrare. În această taxă va intra și servirea unei mese exact precum celei servite în timpul zborului, la bordul unui Concorde.

A doua parte a planului constă în achiziționarea unui al doilea avion de tip Concorde, care momentan se „odihnește” pe aeroportul Le Bourget, din Paris. Acest avion va restaurat la rândul său, și va fi folosit ca charter privat, ideal pentru zboruri dintre Londra și Monaco, de exemplu, sau pentru spectacole aeriene.

Clubul Concorde Intenational dorește să completeze prima etapă a planului până la sfârșitul anului viitor, iar ca al doilea Concorde să fie operațional până în anul 2019. Aceștia doresc ca reîntoarcerea avionului să coincidă cu aniversarea a 50 de ani de la prima decolare a unui Concorde.

Dacă planul acesta va merge conform așteptărilor, membrii clubului doresc să lanseze un al doilea charter în viitor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: